Trabzonspor’un hedef diye bir derdi yok!

Milli maç arasının kadro zenginliği anlamında Trabzonspor’a yaradığı pek söylenemez. Sakatlardan dönen yok. Sağ bekte joker Hüseyin Türkmen sahadaki yerini alırken Serkan Asan, Sivas’ın tarihi ve turistik yerlerini görmek için kadroya dahil edilmiş gibiydi! Djaniny’nin yerine Yusuf Sarı ilk 11’de yer aldı. Baker, Flavio ikilisi kulübede, Yunus Mallı yine şans buldu. Mallı, evin öz evladı olurken Baker ve Flavio üvey evlat konumuna düştü. Avcı bu ikiliye, “Sizi şimdi zorunluluktan kadroya alıyorum. Seneye benim takımımda yoksunuz” mesajını haftalardır veriyor. Gençler ise her zamanki gibi esame listesini tamamladı. Rekabetin olmadığı yerde kesinlikle başarı ve kalite olmaz.

Milli takımlardan yorgun dönen Uğurcan, Ekuban ve Bakasetas’ın performansı merak ediliyordu. Uğurcan’a çok iş düşmedi. Ekuban kaleye yakın oynayınca yatağını yadırgayan insan gibi oldu. Pozisyon almakta zorlandı. Çizgide daha verimli olduğu bir gerçek. Yunanlı oyuncu Bakasetas aralarındaki en istekli oyuncuydu. Şutları ile birkaç kez Sivasspor kalesini yokladı. Fiziksel yorgunluğu isabet oranını düşürdü. İşin özü milliler yorgundu..
Karşılaşmaya daha arzulu başlayan taraf ev sahibi takım Sivasspor’du. İlk 10 dakikada 4 korner kullanarak bu isteğini net bir şekilde gösterdi. Trabzonspor giderek oyunu kontrol edip rakibini hata yapmaya zorladı. Hataları değerlendirme peşinde koştu. Bu futbola rağmen Nwakaeme ve Bakasetas’ın biraz şans yanında olsa ilk yarıda soyunma odasına galibiyetle gidebilirdi. İki takım da istediği golü bulmayı geçtik, etkili pozisyonlar üretemeyince keyif veren bir ilk yarı ortaya çıkmadı.

Takımlar ikinci yarıya aynı kadroları ile başladı. Oyun anlayışlarında bir şey değişmedi. İki teknik adam hamlelerini aynı dakikada yaptı. Teknik Direktör Avcı, Yusuf Sarı’nın yerine Flavio’yu aldı. Yusuf Sarı oyunda kaldığı süre içinde iz bırakacak hiç bir şey yapmadı. Bulduğu şansı bir oyuncu bu kadar kötü kullanabilirdi.! O da onu yaptı. Abdullah Avcı’nın Yunus Mallı ısrarı ise 81 dakika sürdü. Mallı’nın yerine Baker oyuna girdi. Yunus Mallı’yı iki cümle ile anlat derseniz, yazacak cümlem yok. Hani derler ya “olmasa da olur!” o türden işte… Teknik Direktör Abdullah Avcı devre arasında takıma aldıkları ile takım içinde rekabet ortamı sağlamaya çalışıyor. Ama olmuyor…
Avcı milli arayı iyi değerlendirdik dese de görüntü hiç de öyle demiyor. Trabzonspor’un futbolu “aynı tas aynı hamam” cinsinden. Futbolcuların performansında zihinsel ve fiziksel değişim yok. Eksiklerinin, cezalılarının yerine koyacak oyuncusu yok. Sivas deplasmanında iki puan ve iki oyuncu kaybetti. Kart cezalısı olan Abdülkadir Parmak ve Edgar Kayseri müsabakasında yer alamayacak.

Dost acı söyler, Trabzonspor’un hedef diye bir derdi yok. Bu futbol ile yerini korursa başarıdır..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi