Trafik cezası gelir kapısı oldu

Trafik cezası gelir kapısı oldu
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, başta yap işlet otoyollardaki hızlı geçiş sisteminden (HGS) kaynaklanan cezalar olmak üzere trafik cezalarının büyük ölçüde arttığını söyledi. HGS cezası tebligatlarında büyük...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, başta yap işlet otoyollardaki hızlı geçiş sisteminden (HGS) kaynaklanan cezalar olmak üzere trafik cezalarının büyük ölçüde arttığını söyledi. HGS cezası tebligatlarında büyük artış yaşandığını belirten Gürer, bunların adreslerine ulaştırılmasında kadrolu elemanların yetersiz kaldığı için yasaya aykırı olmasına rağmen taşeron firma çalışanları tarafından dağıtıldığını ifade etti.

Yol boylarında neredeyse her kilometrede bir kontrollerin yapıldığını ve keyfi sayılabilecek cezaların arttığını ifade eden Gürer, “Devlet eliyle fırsatçılık yapılıyor. Olmayan dış güçlerle, olmayan stokçularla uğraşılacağına, devlet eliyle yapılan fırsatçılıktan vazgeçilmeli” dedi.

Yap işler HGS cezalarının tebligatında yaşanan sorunlara ilişkin bir belgenin içeriğini de basın mensuplarına okuyan Gürer, HGS cezalarının arttığını, bunların adreslerine teslim edilmesinde, PTT’nin kadrolu elemanlarının yeterli olmaması nedeniyle, Yargıtay kararına rağmen, tebligatların taşeron firma elemanlarına yaptırıldığını belirtti.

Otomatik geçiş sisteminde (OGS) sürücünün telefonuna bilgi ulaştırıldığını ve sürücünün daha sonra gidip OGS parasını yatırabilmesine olanak tanındığını anımsatan Gürer, HGS’de böyle bir sistemin olmamasının büyük mağduriyetler yarattığını anlattı.

118 LİRALIK CEZA, 1300 LİRA OLUYOR
Çok sayıda tebligat olması ve bu tebligatları dağıtacak personel konusunda sıkıntı yaşanması nedeniyle yaşanan sorunların önemli boyutlara ulaştığına işaret eden CHP Milletvekili Gürer, “HGS cezasıyla ilgili 2 ay para yatırmayan sürücüye icra takibi başlatılıyor. 118 liralık geçiş ücreti 1300 liraya çıkıyor. Vatandaşa yazık değil mi, 2 ay olacağına 6 ay olsun. 6 ay bekle; para yatırmazsa ondan sona icra işlemlerine başla” ifadelerini kullandı.