TRİBÜNE HAPSEDİLEN TARİH

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 22, 2021 / 08:59

Adana Demirspor. Adana’nın ilk takımı.

Hatta İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Adana’yı ve Anadolu’yu profesyonel lig ile tanıştıran ilk takım.
Sadece futbolda değil, yüzme, sutopu, bisiklet ve güreş gibi dallarda da aktif bir spor kültürüne sahip olan, yüzme ve sutopunda da uluslararası başarılar elde eden bir kulüp.

Çukurova Futbol Ligi’nin kurucularından.

1973-1974’de Adana’da Uşakspor ile karşı karşıya geldi Adana Demirspor. Kent ve bölge için tarihi öneme sahip bir final maçıydı bu. 10 yıllık Süper Lige çıkma mücadelesinin finalinde rakibini 2-0 yenen Adana Demirspor’da golleri atan isimler Bektaş ve Adanalı kaptan Fatih Terim’di. Fatih Terim kaptanlığında 10 yıllık süren Süper Lig hasretine son verilmiş, 11 yıl süren yeni bir Süper Lig serüveni başlatılmıştı. O maçın üzerinden tam 37 sene geçti. 37 sene sonra efsane kaptanı Fatih Terim’i ve Fatih Terim’in takımı Galatasaray’ı konuk etti Adana Demirspor. Ancak Fatih Terim TFF’nin rutinleştirdiği cezası sebebiyle çimlere, o atmosfere çıkamadı. 37 sene sonra buluştuğu Adana Demirspor ile kucaklaşamadan maçı tribünlerden takip etmek zorunda kaldı.

Bu hikaye ve tarihi serüvenle başladı Adana Demirspor Galatasaray maçı. Katıldığı günden beri Süper Lige renk katan Adana Demirspor, yine renkli maçlarından birini çıkardı.

İlk yarıda Akintola, Assombalonga ve Belhanda gibi etkili silahlar kulübedeydi ama sahada Balotelli, Yunus Akgün, Vargas ve Bjarnason gibi yıldızlar vardı.

Galatasaray’da ise Van Aanholt ve Yedlin kesik yemişti. Sağda ilk defa sağbek pozisyonunda oynayacak olan Oğulcan Çağlayan, solda ise Ömer Bayram ilk 11’de yer bulan sürpriz isimler olmuştu. Mustafa Muhammet de uzun süre sonra ilk 11’de yer bulan bir diğer isim olmayı başarmıştı.

Büyük bir heyecan ve tempoya sahne olan ilk yarıda her iki takım adına da tek eksik olan goldü.

Gol kısırlığına ikinci yarının hemen başında Galatasaray’ın Adana Demirspor’da kiralık oynayan genç yıldızı Yunus Akgün son verdi. Yunus Akgün üst üste attığı 2 muhteşem gol ile Adana Demirspor’u ikinci yarının hemen başında 2-0 öne geçirdi. Maçın temposu bu iki golden sonra daha çok yükseldi.Karşılıklı ataklar ve bol pozisyonlu bir maç ziyafeti sundu her iki takım da bizlere.

Ancak ne var ki; bu güzel maça özellikle de Adana Demirspor’un güzel futboluna gölge düşürmek isteyenler vardı. Bu kişiler Fatih Terim’i tribüne mahkum edenlerdi.Türk Futbolunu yönetemeyen, özellikle hakem atamaları ve yönetimleri ile Süper Ligin sürekli tartışılmasına neden olan, ligin kalitesini düşüren, ligin güvenirliğini azaltarak taraftar sayısını aşağıya çeken, pek çok ülkenin en büyük endüstrilerinden birisi olan futbol sektörüne zarar veren bu isimler derhal istifa etmeli.

Türk Futbolunu futbolun içinden gelen liyakatli isimler yönetmelidir…

Abdullah Biricik

1981 doğumlu olan Abdullah Biricik çok uzun yıllar yerel gazete ve televizyonlarda çalışarak köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yaptı.

Spor medyasında adından sıkça söz ettiren Abdullah Biricik, Galatasaray camiasına olan yakınlığı ve çok farklı alanlarda eğitim alması ile de dikkati çekiyor.

Abdullah Biricik Altay’ın efsane Başkanı Kemal Zorlu başta olmak üzere pek çok eski futbol duayeni ile röportajlar yapıp, Anadolu futbolunun gelişimi üzerine çarpıcı bir yazı dizisi kaleme almıştır.

Başarılı medya serüveninin yanı sıra bir eğitimci olan Abdullah Biricik, Spor Yönetimi alanında öğrenim gördü.

Akademik düzeyde ekonomist ve siyaset bilimci unvanlarına da sahip olan Abdullah Biricik’in “demokratik yönetim modelleri”, “sportif başarı ve ekonomik kalkınma” ve “spor ekonomisi”
alanında çeşitli inceleme ve araştırma çalışmaları da bulunmaktadır.

Son zamanların en çok merak edilen spor yorumcularından olan Abdullah Biricik transfer döneminde yaptığı başarılı haberler ile dikkati çekmekte, pek çok ülkenin spor basınında kaynak olarak gösterilmektedir.

Medya ve sporun yanı sıra “İletişim Becerileri” konusunda eğitimler veren Abdullah Biricik halen Gazete Pencere ve Fotospor gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta, dijital medya kanallarında spor yorumculuğu yapmaktadır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top