Tribünlerde beyaz Toros ve yeşil, Sahada şiddet

Son Güncellenme Tarihi: Mart 6, 2023 / 09:04

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta dün oynanan Bursaspor-Amedspor maçı öncesi ve maç sırasında olaylar çıktı, sahaya yabancı madde yağdı, çevik kuvvet sahaya girdi, siyasi mesajlar içeren pankartlar açıldı, maç iki kez durdu; ancak bunlara rağmen maç iptal edilmedi.

Önceki gece bir grup Bursaspor taraftarı, Amedspor kafilesinin konakladığı otelin önünde “Ne mutlu Türküm diyene” sloganlar attı, Mehter Marşı çaldı. Havai fişek patlatan grup, Amedsporlulara yönelik küfürlü tezahüratlarda bulundu. Havai fişeklerden biri otele de geldi.



SAHAYA KURŞUN VE ÇAKI ATILDI
Dün de Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarları sloganlar atmaya başladı. Amedsporlu bazı futbolcuların da taraftarlara tepki gösterdi. Bunun üzerine sahaya çıkan Bursasporlu oyuncular Amedsporlu oyuncuların üzerine yürüyünce çevik kuvvet polisleri devreye girdi. Olay sonrası her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü. Amedspor, sahaya atılan birbirine bantlanmış kurşunlar ve bir çakının da fotoğrafını paylaştı.



MAÇ İKİ KEZ DURDU
Maç başladıktan sonra da Bursaspor taraftarları sahaya çok sayıda madde atmaya devam etti. Atılan maddeler Amedspor kalecisi Cantuğ Temel’e de isabet etti, bir süre oyun durdu. Sağlık ekibinin sahada müdahale ettiği kaleci, oynamaya devam etti. Amedsporlu Muhammet Raşit Yöntem yedi dakika uzatılan maçın ilk yarısında, 48. dakikada tribünlerden atılan maddeler nedeniyle taç atışını kullanamayınca hakem bir kere daha oyunu durdurdu, yan hakemleri yanına çağırıp konuştuktan sonra maçın devamına karar verdi. Maç 2-1 Bursaspor’un üstünlüğüyle bitti. Soyunma odası koridorlarında Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, kulüp personeli ve emniyet görevlileri futbolculara saldırdı.

Diyarbakır Barosu konuyla ilgili suç duyurusunda halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, hakaret ve görevi kötüye kullanma suçlarının işlendiğini belirtti.



AMEDSPOR: BİLİNÇLİ PROVOKASYON
BBC Türkçe’den Hatice Kamer’e konuşan Amedspor Mütevelli Heyeti’nden Metin Kılavuz yaşananları bir provokasyon olarak niteledi ve bu grupların hazırlıklı geldiğini savundu. Kılavuz, “Otelin önündeki provokasyonda polis araçları da belli oluyor ama herhangi bir müdahale ya da sakinleştirme yaklaşımı görülmüyor. Maç devam ederken bile devam eden provokasyonun, üç beş gencin fanatik yaklaşımı olmadığı belli. Çok hazırlıklı, bilinçli bir provokasyon. Bu bölgede yaşanan faili meçhul cinayetlerde adı geçen kirli bir adam olan Yeşil’in posteri açılıyor, bir hazırlık yapılmış yani” dedi.

KAMU GÖREVLİLERİ AÇIĞA ALINDI
‘Yeşil’ lakaplı Mahmut Yıldırım, JİTEM’in kilit isimlerinden ‘Pala’ lakaplı Cem Ersever ile faili meçhul ölümlerin sembolü Beyaz Toros görsellerinin açılması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’dan şu paylaşımı yaptı:
”Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır.”

Soylu, görevden alınan kamu görevlilerinin kimler olduğuna ilişkin bilgi vermedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top