‘Trol Dr.lar’ TTB’ye karşı

‘Trol Dr.lar’ TTB’ye karşı
Sağlıkta bitmek bilmeyen şiddetin son kurbanı Konya Şehir Hastanesi’nde Dr. Ekrem Karakaya oldu. Dr. Karakaya, hastanedeki odasında katledildi. Sağlık çalışanlarını bir kez daha isyan ettiren bu saldırı sonrasında Türk Tabipleri...

Sağlıkta bitmek bilmeyen şiddetin son kurbanı Konya Şehir Hastanesi’nde Dr. Ekrem Karakaya oldu. Dr. Karakaya, hastanedeki odasında katledildi. Sağlık çalışanlarını bir kez daha isyan ettiren bu saldırı sonrasında Türk Tabipleri Birliği, Türkiye genelinde aciller ve yoğun bakım hastaları dışında iki gün iş bırakma eylemi yaparak iktidara uyarılarda bulundu, taleplerini bir kez daha haykırdı. Ancak sağlık camiasının talepleri dikkate alınmak bir yana iktidar yanlıları tarafından düşman ilan edildi. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin lideri Bahçeli de bu konvoyda başı çeken isim oldu. TTB’ye uzun süredir tavır alan protestolarından dolayı “Terörist” bile diyen son olarak “Anarşist” ilan eden ve “Ne idüğü belirsiz doktor kılıklı insanlar” diyerek de hakaretlerini sürdüren Bahçeli, bir kez daha TTB’nin kapatılması çağrısını yaptı.

Bahçeli’nin ardından da sosyal medyada trol orduları harekete geçerek “trol doktor” hesaplarından TTB’den istifa ettiklerini duyuran mesajlar yayınlanmaya başlandı. Trol hesaplar o kadar özensizce oluşturulmuştu ki Twitter kullanıcısı “syyh vol.444 @altinciseyyah” bu hesapları, kopyaladıkları fotoğrafların gerçeklerini de yayınlayarak ifşa etti.

Bir hesapta hastane dizisi “New Amsterdam”ın doktorlarından bir aktörün fotoğrafını taşıyan hesap TTB’den istifa ediyordu. Bir e-ticaret sitesinde kullanılan bir görsel ile başka bir kadın doktor TTB’ye kin kusuyordu. Troller İnterpol Genel Sekreteri Jürgen Stock’un profil fotoğrafını bile bu nefrete alet etmişti. Yine Jessica Garcia Mora adlı bir estetik uzmanı, “Vatanını, milletini seven bir doktorum. Çirkin algıyı görebilecek kapasitedeyim. Grevde değil görevimin başındayım” diyebiliyordu, Dr. Nuray Küçükalın adıyla…

Doktorlar ise tüm bu çıkışlara “Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz” diyerek, haklarını ve canlarını savunmaktan vazgeçmeyeceklerini belirterek yanıt verdiler.