“Troller 2011’den beri var”

“Troller 2011’den beri var”
Seda İNCİRKUŞ / GAZETE PENCEREÖzgür Özel’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medyada 8 bin kişilik bir trol grubu olduğunu ve başında da Emin Şen’in bulunduğunu açıklamasının ardından bir iddia da Gelecek...

Seda İNCİRKUŞ / GAZETE PENCERE

Özgür Özel’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medyada 8 bin kişilik bir trol grubu olduğunu ve başında da Emin Şen’in bulunduğunu açıklamasının ardından bir iddia da Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün’den geldi.

Bidebunuizle’nin KRT TV ve Youtube ortak yayınında Yavuz Oğhan’ın sorularını yanıtlayan Ayhen Sefer Üstün, Şen’in Soylu ile birlikte Soylu’nun eski partisi olan Demokrat Parti’den geldiğini ve bugüne kadar yollarının hiç ayrılmadığını söyledi.

“Soylu, AK Parti’ye katıldığında ilk aldığı görev AR-GE başkanlığıydı” diyen Üstün’ün aktardığına göre Soylu, 2011 yılından sonra, ‘AK Parti’nin yaptığı iyi işleri tanıtamadığı ve saldırılara cevap vermek’ gerekçesiyle AR-GE biriminden aldığı fonla sosyal medya çalışmaları yapmaya başladı ve trol hesaplar projesinin temelleri burada atıldı.