TRT dizi oyuncularının ücretlerini açıklamadı Gerekçe: “Fiyat avantajını kaybederim”

Son Güncellenme Tarihi: Mart 28, 2023 / 14:14

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, dış yapım dizilerinde bölüm başı ücretleri ve yorumculara ödenen tutarlarlarla ilgili, “Açıklayamam. Çünkü TRT, piyasa koşullarında faaliyet gösteriyor. Verdiğim takdirde fiyat avantajını kaybediyorum,” dedi. 

T24’den Eray Görgülü’nün haberine göre, TBMM Kit Komisyonu’nun toplantısında TRT’nin “ticari sır” gerekçesiyle ayrıntısını açıklamadığı 1,8 milyar TL’lik dış yapım harcaması gündeme geldi. CHP’li milletvekilleri, hangi diziye ne kadar harcandığını, yorumcuların da ne kadar ücret aldığının açıklanmasını istedi. 

Eleştirileri yanıtlayan TRT Genel Müdürü Sobacı, TRT’nin piyasa koşullarında faaliyet gösterdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: 
“Yemekhanede verdiğimiz gıda maddelerini tedarik eden hiçbir firma ‘sen kamu yayıncısısın, sana daha ucuza vereceğim’ demiyor. Açıklayamam. Ben bir yorumcunun aldığı ücreti, dizinin bölüm başı maliyetini verdiğim takdirde yarın bir gün diğer özel yayınlarla karşılaştırdığımda fiyat avantajını kaybediyorum. Bu piyasanın gayet, rasyonel, makul ve ticari mantık itibariyle anlaşılabilir bir ilkesidir.”

SERTEL: TRT DAHA ÖNCE AÇIKLIYORDU
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de TRT’nin Şenol Göka’nın genel müdürlüğü döneminde hangi dizi için ne kadarlık harcama yaptığını açıkladığını hatırlatarak, “Sobacı’dan önceki genel müdür döneminden bu yana bu diziler ticari sır olarak anılmaya başlandı” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top