TRT HABER’DEN DEZENFORMASYON

TRT HABER’DEN DEZENFORMASYON
TRT Haber, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alındığı görüntüleri paylaştı. TRT Haber, Fincancı’nın evinde, kalaşnikof mermisi, tabanca ve “örgütsel el kitabı” çıktığını iddia etti ancak “örgütsel...

TRT Haber, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alındığı görüntüleri paylaştı. TRT Haber, Fincancı’nın evinde, kalaşnikof mermisi, tabanca ve “örgütsel el kitabı” çıktığını iddia etti ancak “örgütsel el kitabı” diyerek nitelenen kitabın 12 yıl önce TRT’de yayınlanan Politik Açılım Programı’nın birinci bölümünde tanıtıldığı ortaya çıktı. Ayrıca haber ortaya çıkana kadar D&R ve Idefix üzerinden satılan “Dağın Ardına Bakmak” kitabının satışı durduruldu.

Fincancı’nın evinden çıkan mermilerin nedeni merak edilirken ilk açıklama avukatı Meriç Eyüboğlu’ndan geldi:
“Şebnem Korur Fincancı’nın babası asker. Babasının babası da asker. Babasını 2008 yılında kaybetti. Ve onlardan kalan silahlar ve mermiler vardı. Ve tabii ki hepsi ruhsatlıydı. Bunları da babası öldükten sonra Kartal Karakolu’na teslim etti. Bunlar evde kalanlar olabilir ama Şebnem hanımın silah kullanması zaten söz konusu değil.”