TRT, Netflix’e rakip oluyor

TRT, Netflix’e rakip oluyor
TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT’nin 2023 yılında Netflix’e alternatif uluslararası bir dijital platform inşa edeceğini, gençlik platformu kuracağını ve filmlerle oyunlara yatırım yapmaya devam edeceğini...

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT’nin 2023 yılında Netflix’e alternatif uluslararası bir dijital platform inşa edeceğini, gençlik platformu kuracağını ve filmlerle oyunlara yatırım yapmaya devam edeceğini söyledi.

“Günümüzde süslü kavramlar altında zehirli düşünceler ve teyide muhtaç bilgilerin sunulduğunu” söyleyen Sobacı, bunların olağan haline gelmesinden dolayı insanların maruz kaldığı etkiyi analiz bile edemez duruma gelindiğini dile getirdi.

Sobacı, gün içinde yayımlanan haberlerin örtüsünü kaldırıp altına bakılamadığını, insanların haberin doğruluğunu öğrenemeden olaydan olaya geçtiğini ifade ederek “Sayısız bildirime maruz kaldığımızda, bir olay üzerine düşünme kabiliyetimizi kaybettiğimizde, buna bir dezenformasyon eklendiğinde, sonuçsuz bir sürece gidiyoruz. Bu, bireyi anlamsızlığa iter. Hakikat ile yalanın sınırlarının bulanıklaştığı bir dönem” diye konuştu.

Sobacı, “Kamu yayıncısı olarak, küresel sistemin krizde olduğunu ilan etmek zorundasınız. Cumhurbaşkanımız da küresel sistemin krizde olduğunu söylüyor. Tabiri caizse ‘Kral çıplak’ diyor. Küresel sistemin krizde olduğu bir dönemde, ülke olarak iddialarınızı hem ulusal hem de uluslararası alanda daha iyi anlatmak zorundasınız. Küresel sistemini krizlerinin ülkemize olan etkilerini bertaraf etmek zorundasınız. En nihayetinde devletle millet arasındaki ilişkiyi güçlendirmek zorundasınız” değerlendirmesinde bulundu.

Netflix, 220 milyondan fazla abonesiyle hala dünyanın en büyük çevrim içi video izleme servisi. Şirket, Ekim 2011'den bu yana kesintisiz büyüdü. Netflix'in piyasa değeri 100 milyar doların üzerinde. Yıllık yapım bütçesi ise 20 milyar dolara yakın.