TRT’de ödüllü belgeseller haftası

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 3, 2022 / 14:32

12 ve 13’üncü TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri sahiplerini bulacak. 2-6 Haziran tarihleri arasında belgesel severler, ücretsiz olarak film gösterimleri ve söyleşilere katılabilecek. Final, TRT Belgesel’de canlı olarak yayınlanacak.

Amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek amacıyla düzenlenen TRT Belgesel Ödülleri başlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen 12. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nin finalistleri de bu etkinlikte belirlenecek.

TRT tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen TRT Belgesel Ödülleri için 180 farklı ülkeden toplam 2 bin 618 proje başvurusu alındı. Toplamda 79 proje finale kaldı.

Film gösterimleri, yönetmenlerle söyleşiler ve sinemanın usta isimleriyle paneller de etkinlikler arasında yer alacak. Ve hepsi halka açık ve ücretsiz olacak.

12. ve 13. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri, 2-6 Haziran tarihleri arasında TRT 2’de yayınlanacak. Kapanış ve ödül töreni ise 6 Haziran Pazartesi günü saat 20.00’de TRT Belgesel ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. 

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top