Trump arayı kapattı

Trump arayı kapattı
ABD seçimleri yaklaşırken yapılan son ankette Başkan Trump Demokrat aday Biden ile arayı kapatmaya başladı. Ankete göre Trump oy oranını yüzde 3 artırarak yüzde 45’e çıktı. Yüzde 47’lik sonuçla Biden hala önde.ABD’de...

ABD seçimleri yaklaşırken yapılan son ankette Başkan Trump Demokrat aday Biden ile arayı kapatmaya başladı. Ankete göre Trump oy oranını yüzde 3 artırarak yüzde 45’e çıktı. Yüzde 47’lik sonuçla Biden hala önde.

ABD’de sabaha karşı TSİ 04.00’te yapılan canlı yayın tartışmaları öncesinde ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden ile arayı kapattı. 3 Kasım seçimleri öncesinde açıklanan son ankete göre Biden’ın Trump’ın sadece yüzde 2 önünde olduğu ortaya çıktı. Harvard Amerika Siyaset Araştırmaları Merkezi (CAPS) ve Harris’in “The Hill” isimli haber sitesi için 22-24 Eylül tarihlerinde yaptığı ankete göre Trump’ın oy oranında artış görüldü. Ankette seçmenlerin yüzde 47’si oyunu Biden’a vereceğini söylerken, yüzde 45’i de oyunu Trump’tan yana kullanacağını belirtti.
YÜZDE 8 ÇEKİMSER
Ankete katılan seçmenlerin yüzde 8’i çekimser oy verdi. Aynı kuruluşun geçtiğimiz ağustos ayında yayınladığı anket sonuçlarına göre Trump yüzde 3 oranında oy kazandı. Biden’ın oylarında ise yüzde 2 oranında kayıp göze çarptı. Çekimser kalanların yüzde 52’si Biden’a oy vermeye daha yakın olduklarını söylerken yüzde 48’i ise Trump’a oy verme ihtimallerinin yüksek olduğunu belirtti. Harvard CAPS-Harris Anket Direktörü Mark Penn konuyla ilgili olarak, “Anket, Trump’ın Biden ile arasındaki farkı yüzde ikiye indirmesi, başkanın ekonomide ilerleme kaydettiğini gösteriyor” açıklamasını yaptı.
ÜÇ CANLI TARTIŞMA
Trump ve Biden’ın ilk canlı yayınlarında Yüksek Mahkeme, yeni tip koronavirüs, ekonomi, ülkedeki şiddet olayları ve ırkçılığı masaya yatıracakları açıklandı. Ohio eyaletinin Cleveland kentinde yapılan ilk tartışmanın moderatörlüğünü ise Fox TV sunucusu Chris Wallace gerçekleştirdi. Trump ve Biden’ın ikinci canlı yayınları 15 Ekim’de Florida’nın Miami kentinde, üçüncüsü ise 22 Ekim’de Tennessee’nin Nashville kentinde gerçekleşecek. İki partinin başkan yardımcısı adayları Cumhuriyetçi Mike Pence ve Demokrat Kamala Harris ise 7 Ekim’de Utah’ta canlı yayında karşı karşıya gelecek.