Trump bu kez de hemşireyle atıştı

Trump bu kez de hemşireyle atıştı
ABD Başkanı Donald Trump, 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle Oval Ofis’te bir grup hemşireyi ağırladı. Trump bir hemşireyle koruyucu ekipman eksikliği yüzünden atıştı. ABD Uygulayıcı Hemşireler Birliği Başkanı Sophia...

ABD Başkanı Donald Trump, 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle Oval Ofis’te bir grup hemşireyi ağırladı. Trump bir hemşireyle koruyucu ekipman eksikliği yüzünden atıştı. ABD Uygulayıcı Hemşireler Birliği Başkanı Sophia L. Thomas, “Ara sıra ekipman ekipman eksikliği yaşanıyor. Okuldayken öğrendiğimiz enfeksiyondan korunma önlemlerine göre, her bir hasta için bir koruyucu önlük ve bir maske kullanmalıyız” diyen Thomas, ‘haftalardır’ aynı N95 maskeyi kullandığını vurguladı. Thomas, “Kişisel koruyucu ekipman seyrek bulunuyor ama bu yönetilebilir ve biz de yapmamız gerekeni yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Trump ise hemşirenin bizzat tecrübe ettiği duruma itiraz ederek, “Senin için ara sıra belki ama diğer pek çokları için öyle değil” dedi.
Trump, “Çünkü ben zıddını duydum. Koruyucu önlük dolu olduğunu duydum. Raflarımız bomboştu, hiçbir şeyimiz yoktu çünkü bir önceki yönetim onları oraya koymadı. Sorun değil, ama neredeyse her yerde muazzam bir arzımız olduğunu duydum” diye konuştu.