TRUMP: DİĞER KONSOLOSLUKLAR DA KAPANABİLİR

TRUMP: DİĞER KONSOLOSLUKLAR DA KAPANABİLİR
ABD Başkanı Donald Trump, kapatılması istenen Houston konsolosluğu dışında Çin’in başka konsoloslukların kapatılmasının da “mümkün” olduğunu söyledi. ABD ile Çin arasında yaşanan konsolosluk kapatma gerilimi tırmanıyor…...

ABD Başkanı Donald Trump, kapatılması istenen Houston konsolosluğu dışında Çin’in başka konsoloslukların kapatılmasının da “mümkün” olduğunu söyledi. ABD ile Çin arasında yaşanan konsolosluk kapatma gerilimi tırmanıyor… ABD dün casusluk yapıldığı gerekçesiyle Çin’den 72 saat içinde Houston konsolosluğunu kapatmasını istedi. Trump düzenlenen basın toplantısında başka konsoloslukların da kapatılmasının “her zaman mümkün” olduğunu ifade etti. Trump ayrıca, “Kapattığımız konsoloslukta yangın çıktığını düşündük. Sanırım evrak veya kağıtları yakıyorlardı ve bunu neden yaptıklarını merak ediyorum” dedi. Çin, dün ABD’nin kararını kınadığını açıklamış ve misilleme tehdidinde bulunmuştu.
Çin Geri Adım Atmıyor
Konuya yakın bir kaynak Çin’in Wuhan’daki ABD konsolosluğunu kapatmayı değerlendirdiğini belirtmişti. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, ABD yerel basınında yer alan konsolosluğun avlusunda belgelerin yakıldığı haberlerinin sorulması üzerine, konsolosluğun faaliyetlerine olağan şekilde devam ettiğini söylemişti. Amerikalı yetkililer, San Francisco’daki Çin Konsolosluğu’nu, Amerika vizesi almak için Çin ordusuyla bağlantısını gizleyen bir akademisyeni saklamakla suçluyor.