Trump: Dış güçler seçimlerde hile yapacak

Trump: Dış güçler seçimlerde hile yapacak
ABD’de 3 Kasım’daki seçimlerin “uzaktan oylama” ile yapılması fikrine karşı çıkan Trump, özelikle 'dış güçlerin' bu yöntemle seçimlerde “hile” yapabileceğini iddia etti. Trump, “Çin ve Rusya bu konuda tehlike arz...

ABD’de 3 Kasım’daki seçimlerin “uzaktan oylama” ile yapılması fikrine karşı çıkan Trump, özelikle 'dış güçlerin' bu yöntemle seçimlerde “hile” yapabileceğini iddia etti. Trump, “Çin ve Rusya bu konuda tehlike arz ediyor" dedi


ABD Başkanı Donald Trump, Wisconsin’de Fox News Sunucusu Sean Hannity’in programına katılarak Hannity'nin ve seyircilerin sorularını yanıtladı.


Eski ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı 8 yıllık görev sürecinde, Baltimore ve Ferguson başta olmak üzere bazı eyaletlerde yine “ırkçılık karşıtı” gösteriler olduğunu anımsatan Trump, "Obama ve Biden, polis reformu konusunda hiçbir şey yapmadı. Bunun yerine benim başkanlık kampanyama sızmaya çalıştılar. Bu utanç vericiydi. Bunu yapan Demokratlar yerine Cumhuriyetçiler olsaydı, 50 yıl hapis cezası alırlardı. Çünkü bu yapılan vatana ihanet” diye konuştu.


"BİDEN İKİ KELİMEYİ BİR ARAYA GETİREMİYOR"


ABD’de yaşanan olaylar hakkında Demokratların başkan adayı Joe Biden’ın sessiz kalmasını eleştiren Trump, "Biden konuşmuyor, kimse ondan tek bir söz duymuyor. Konuşsa bile iki kelimeyi bir araya getiremiyor. Ben iyi ya da kötü olmak istemiyorum ama bu adam belki de sırf insanlar beni sevmiyor diye ABD başkanı olacak" değerlendirmesini yaptı.
Trump, seçimlere yönelik kendisinin kaybetme gibi bir çekincesi olmadığını belirterek "Joe Biden bu ülkeyi mahvedecek bir aday. Belki doğrudan kendisi yapmaz ama bu ülkeyi mahvedecek radikal fanatik gruplar tarafından destekleniyor. Halkımızın bunu bilmeye hakkı var" ifadelerini kullandı.


"ÇİN VE RUSYA TEHLİKE ARZ EDİYOR"


Birgün'ün haberine göre, ABD’de 3 Kasım’daki seçimlerin “uzaktan oylama” ile yapılması fikrine karşı çıkan Trump, özelikle 'dış güçlerin' bu yöntemle seçimlerde “hile” yapabileceğini öne sürdü.
Trump, “Çin ve Rusya bu konuda tehlike arz ediyor. Herkesin adresine pusula gönderirseniz, özellikle Çin bizim pusulalarımızdan milyonlarca basar ve seçime hile karıştırır. Sadece başvuran kişilerin adresine pusula göndererek oy kullandırtmak belki daha güvenlidir" dedi.