Trump işini biliyor

Trump işini biliyor
Amerikan New York Times gazetesi ABD Başkanı Donald Trump’ın son 15 yılın 10 yılında hiç gelir vergisi ödemediğini ortaya koydu. Trump, 2016 ve 2017 yıllarında da sadece 750’şer dolar vergi verdi.ABD’de yayımlanan New York...

Amerikan New York Times gazetesi ABD Başkanı Donald Trump’ın son 15 yılın 10 yılında hiç gelir vergisi ödemediğini ortaya koydu. Trump, 2016 ve 2017 yıllarında da sadece 750’şer dolar vergi verdi.

ABD’de yayımlanan New York Times gazetesi ABD Başkanı Donald Trump’ın 2016 ve 2017 yıllarında sadece 750’şer dolar vergi ödediğini açıkladı. Gazete, haberi Trump’ın son 20 yıllık vergi beyannamelerine dayandırdı. Trump’ın vergi beyannamelerinde, kazandığından daha çok para kaybettiğini bildirdiği ortaya çıktı. ABD Başkanı’nın bu nedenle son 15 yılın 10 yılında hiç gelir vergisi ödemediği açıklandı. Habere göre 2018 yılına kadar yalnızca televizyon, reklam ve diğer lisans anlaşmalarından 427.4 milyon dolar gelir elde eden Trump’ın 10 yıl boyunca hiç gelir vergisi ödemediği ortaya çıktı. Gazete, Trump’ın ödemesi gereken milyonlarca dolar borcu olduğu ve mülklerinin zarar ettiğini iddia etti.
TRUMP TOWERS’TAN 13 MİLYON DOLAR
Haberde İstanbul’daki Trump Towers detayı dikkat çekti. Trump’ın Trump Towers’dan elde ettiği gelirden 7 yıl boyunca danışman masraflarının düşürüldüğü görüldü. Masrafların 2 milyon dolar olarak gösterildiği açıklandı. Gazeteye konuşan İstanbul Trump Towers projesinde görev alan bir yetkili, bunlar için Türkiye’de herhangi bir danışman veya 3. parti şirkete para verilmediğini ifade etti. New York Times’a göre Trump, İstanbul’daki Trump Towers için yapılan anlaşmadan 1 milyonu başkanlık yaptığı yıllarda olmak üzere toplamda 13 milyon dolar kazandı. Bu rakamın Trump’ın İstanbul’daki binalardan kazandığı konuşulan rakamlardan çok daha fazla olması dikkat çekti.
‘TAMAMEN UYDURMA’
Trump haberi yalanlayarak, “Tamamen uydurma haber. Ben milyonlarca dolar vergi ödedim ancak herkes gibi benim de amortisman ve vergi indirimi hakkım var. Ayrıca, benim sahip olduğum sıra dışı malvarlıklarına bakarsanız ki yalancı basının böyle bir serveti yok, varlıklarımın değeri ile karşılaştırıldığında çok az borcum olduğunu göreceksiniz. Benim mali bilançom çok etkileyici, ayrıca bu bilanço benim yıllık 400 bin dolar olan başkanlık maaşından feragat eden tek başkan olduğumu da gösteriyor” dedi. Trump, vergi beyanının şu an denetimde olduğunu ve denetimin tamamlanmasının ardından vergi kayıtlarını açıklayacağını söyledi. Trump’ın ödediği vergiler uzun süredir ülkede tartışma konusu.
NYT Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trump’ın sahip olduğu işletmeleri ‘bir koz olarak kullanmaktan çekinmediğini’ yazdı. Gazete ayrıca Trump’ın Aydın Doğan’ın damadı olan iş insanı Mehmet Ali Yalçındağ ile kurduğu ilişkiye de yer verdi. İstanbul Trump Towers’ın Doğan grubuna ait olduğu biliniyor.