‘Trump mektubundaki gibi sessiz kalınmamalı’

‘Trump mektubundaki gibi sessiz kalınmamalı’
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ABD’de Demokrat Parti Başkan Adayı Biden’ın Türkiye’ye yönelik sarf ettiği sözler üzerinden hükümete eleştiride bulundu. Davutoğlu, “İktidar bu türden açıklamaları çok...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ABD’de Demokrat Parti Başkan Adayı Biden’ın Türkiye’ye yönelik sarf ettiği sözler üzerinden hükümete eleştiride bulundu. Davutoğlu, “İktidar bu türden açıklamaları çok seviyor. Nihayet bir dış mihrak tehdit savurdu diye neredeyse bayram ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının nezdinde bütün milletimize ‘ahmak’ dedi Trump, sesiniz çıkmadı. Biden’a ne yapacaksınız açıkça söyleyin! Bu açıklamayı tam sekiz ay önce yapmış; bugüne kadar neredeydiniz?” ifadelerini kullandı.
“BİDEN’A TÜRKİYE’DEN EKMEK ÇIKMAZ”
Davutoğlu, Biden’ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan açıklamalarına ilişkin, “ABD eski Başkan yardımcısı, şimdi de başkanlık adayı Joe Biden’ın, sekiz ay önce söylediği, ne hikmetse dün birden keşfedilen sözlerini duydunuz değil mi? Onca yıl en üst düzey görevler yaptı, yıllarca Türkiye’ye defalarca geldi gitti, Türkiye’ye dair analiz düzeyine bakar mısınız! Biden’ın aptalca yorumlarını Türkiye’de bir Allah’ın kulu ciddiye almaz. İşte muhalefeti dünden beri duydunuz; herkes bu deli saçması yorumları kınadı. Amerikalılar kendi dertlerine düşsünler, ellerini sürdükleri her şeyi berbat etmekte mahirler. Biden da bu kafayla nasıl başkan olacağının derdine düşsün. Türkiye’den ekmek çıkmaz ona” ifadelerine kullandı.