TRUMP PROTESTOCULARA GÖZDAĞI VERDİ: Çok farklı bir sahne yaşanacak

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 20, 2020 / 07:25

ABD Başkanı Donald Trump seçim çalışmaları kapsamında Tulsa şehrinde miting yapacak. Kentte protesto yapılacağı haberlerinin ardından Trump, “New York, Seattle ya da Minneapolis’teki gibi muamele görmeyeceksiniz. Çok farklı bir sahne yaşanacak” dedi, protesto yapmaya hazırlananları tehdit etti.
Trump, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ara verdikten sonra yarın ilk mitingini yapacağı Oklahoma’nın Tulsa kentinde büyük çaplı protestolar düzenleneceği haberlerinin ardından, Twitter’dan açıklamalarda bulundu.
“ÇOK FARKLI BİR SAHNE YAŞANACAK”
Siyahi George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından ülke çapında düzenlenen gösterilere atıfta bulunan Trump, “Oklahoma’da sokağa çıkacak tüm protestocular, anarşistler, provokatörler, yağmacılar ya da serseriler, şunu anlayın ki New York, Seattle ya da Minneapolis’teki gibi muamele görmeyeceksiniz. Çok farklı bir sahne yaşanacak.” ifadelerini kullandı.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ
Öte yandan, Tulsa’daki Trump’ın mitingi öncesi ve sonrasındaki protestoların ve muhtemel şiddet olaylarının önüne geçilmesi amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top