Trump yargılanıyor

Trump yargılanıyor
ABD’de 6 Ocak’ta yaşanan kanlı Kongre baskınının ardından eski Başkan Donald Trump’ın azli için açılan dava, ABD Senatosu’nda başladı.ABD’de 6 Ocak’ta başkent Washington DC’de bulunan Kongre Binası eski ABD Başkanı...

ABD’de 6 Ocak’ta yaşanan kanlı Kongre baskınının ardından eski Başkan Donald Trump’ın azli için açılan dava, ABD Senatosu’nda başladı.
ABD’de 6 Ocak’ta başkent Washington DC’de bulunan Kongre Binası eski ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçileri tarafından basılmış, yaşanan olayda 6 kişi hayatını kaybetmişti. Kanlı baskından sorumlu tutulan Trump’ın “isyana teşvik” ile suçlandığı azil maddesi, 14 Ocak’ta Temsilciler Meclisinde kabul edilmiş ve azil metni Senatoya gönderilmişti. Metnin Senatoya gelmesinin ardından Trump’ın yargılanması için hazırlıklar başlatılmıştı.
Trump’ın azli için açılan dava hususunda toplanan Senato’da dava sürecine yönelik atılacak ilk adımlar açıklandı. Trump’ın azil davasının, yargılamanın anayasaya uygunluğu hakkında 4 saatlik bir münazara yapılması hedefleniyor. Münazaranın ardından ise yargılamanın anayasaya uygunluğunu onaylamak adına oylama ile devam edilmesi planlanıyor. Dava öncesi oylamada ise Meclis, herhangi bir şahit talebinde bulunmadı.
14 ŞUBAT’A ERTELENEBİLİR
Trump’ın azil davası öncesi yaşanan gerginliğe rağmen hazırlıklara ara vermeyen Senato tarafından açıklanan kararda, hazırlıkların tamamlanamaması ve Senato’nun azil maddesinin onaylamamış olması halinde, Azil Mahkemesi’nin 14 Şubat tarihinde yeniden toplanacağı ifade edildi.