Trump yeniden sahnede

Trump yeniden sahnede
Ara seçimlerinde istediği sonucu elde edemese de eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık Seçimleri’nde aday olmaya karar verdiğini açıkladı. Trump’ın başkan adayı olabilmesi için Cumhuriyetçi Parti’deki adaylık yarışını...

Ara seçimlerinde istediği sonucu elde edemese de eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık Seçimleri’nde aday olmaya karar verdiğini açıkladı. Trump’ın başkan adayı olabilmesi için Cumhuriyetçi Parti’deki adaylık yarışını kazanması gerekiyor.

Eski başkanın partideki en büyük rakibi geçen hafta oylarını artırarak yeniden göreve seçilen Florida Valisi Ron DeSantis olarak görülüyor. 76 yaşındaki Trump, Florida’daki görkemli Mar-a-Lago konutunda Amerikan bayrağıyla kaplanmış gösterişli bir balo salonunda toplanan yüzlerce destekçisine “Amerika’nın geri dönüşü şimdi başlıyor” dedi. Trump, üçüncü kez başkanlık yarışına katılmak için resmi evraklarını teslim ettikten birkaç dakika sonra, “Amerika’yı yeniden büyük ve şanlı yapmak için, bu gece ABD başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi.