TRUMP’A, ‘BURASI TÜRKİYE DEĞİL’ DİYEN PELOSİ TÜRK SİYASETÇİLERİ KIZDIRDI

TRUMP’A, ‘BURASI TÜRKİYE DEĞİL’ DİYEN PELOSİ TÜRK SİYASETÇİLERİ KIZDIRDI
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin yaptığı Türkiye yorumu Türk siyasetçileri sinirlendirdi. Pelosi’nin Trump’ı eleştirmek için, “Burası Türkiye değil” demesine Çavuşoğlu ve Altun’dan tepki geldi.ABD...

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin yaptığı Türkiye yorumu Türk siyasetçileri sinirlendirdi. Pelosi’nin Trump’ı eleştirmek için, “Burası Türkiye değil” demesine Çavuşoğlu ve Altun’dan tepki geldi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi yaptığı Türkiye benzetmesiyle ortalığı karıştırdı. ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın bir gazetecinin, "Seçimlerden sonra barışçıl bir geçiş süreci olacağına söz veriyor musunuz?" sorusuna, "Olacaklara bakacağız" cevabı vermesine tepki gösteren Demokrat Partili Pelosi, "Barışçıl bir geçiş süreci istiyoruz. Bu soruyu sormak zorunda kalmak bile çok üzücü" ifadesini kullandı. Pelosi, "Trump kaybederse barışçıl bir devir teslimini taahhüt etmeyi reddediyor. Sürpriz değil. Çünkü bilimi ve yönetimi küçümsüyor. Ancak Amerikan halkına güveniyorum ve Başkan Trump bundan kaçamayacak" dedi.

‘İBRETLİK BİR CEHALET’

“Trump'ın kime hayranlık duyduğunu biliyoruz. Putin'e, Kim Jong-un'a, Erdoğan'a hayranlık duyuyor. Ancak Sayın Başkan, Kuzey Kore, Rusya, Türkiye ya da Suudi Arabistan'da olmadığınızı hatırlatayım. Demokrasiyle yönetilen ABD'desiniz” diye devam eden Pelosi’ye Türk siyasetçilerden büyük tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu twitter hesabından, "İbretlik cehaletiyle Pelosi'nin ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığına kadar yükselmesi esas Amerikan demokrasisi adına kaygı vericidir. Türk Milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz" cümlelerini paylaştı.

‘CİDDİYETSİZCE İFADELER’

Çavuşoğlu’nun ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Pelosi'nin ciddiyetsizce ifadelerinde, Amerikalı siyasetçilerin Türkiye'ye dair yanlış algılarının bir yansımasını görüyoruz. Bu endişe verici çabaları, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkan Trump'la iyi ilişkilerine bir saldırı olarak görüyoruz. ABD'li siyasetçilere çağrımız, Türkiye gibi önemli bir NATO müttefikine saldırmayı bırakıp, bizimle anlamlı bir diyalog içine girmeleridir" dedi.

‘ÖN YARGILI BİR SİYASETÇİ’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, “Pelosi, Türkiye'ye karşı husumet içerisinde olan ön yargılı bir siyasetçidir. Daha önce Ermeni soykırımı iddiaları konusunda da böyle bir tavır içerisine girmişti" diye konuştu.