Trump’a parti içinden zorlu bir rakip çıktı

Trump’a parti içinden zorlu bir rakip çıktı
ABD’de 2024 Başkanlık Seçimlerinde yeniden adaylığa hazırlanan eski Başkan Donald Trump’a Cumhuriyetçi Parti’den zorlu bir rakip çıktı. Florida Valisi Ron DeSantis’in partideki adaylık yarışında Trump’a karşı en güçlü...

ABD’de 2024 Başkanlık Seçimlerinde yeniden adaylığa hazırlanan eski Başkan Donald Trump’a Cumhuriyetçi Parti’den zorlu bir rakip çıktı. Florida Valisi Ron DeSantis’in partideki adaylık yarışında Trump’a karşı en güçlü rakip olması bekleniyor.

VOA Türkçe’nin haberine göre, DeSantis adaylığını bir video mesajıyla ve Twitter’dan bir cümleyle kamuoyuyla paylaştı. Florida Valisi mesajında, “Başkan olmak için yarışıyorum” ifadesini kullandı.

Ron DeSantis bu mesajının ardından da Twitter’ın sahibi Elon Musk’la sosyal medya platformunda bir söyleşiye katıldı. Ancak söyleşi teknik sorun nedeniyle planlanan saatinden 20 dakika sonra başlayabildi.

Konuşmanın başlamasıyla yüz binlerce Twitter takipçisi platformu terk etti. Bir ara söyleşi 600 binden fazla dinleyiciyi kendisine çekse de, söyleşinin sonunda 300 binden az dinleyici vardı.

Florida Valisi Musk’la söyleşisinde adaylık yarışına katılmasının amacının Cumhuriyetçi Parti’yi kaybetmek kültüründen kurtarmak olduğunun mesajını verdi.

Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı için şimdiden birçok isim yarışa dahil olduğunu açıklamış durumda. Amerika’nın eski BM temsilcisi Nikki Haley, eski Arkansas Valisi Asa Hutchinson, Senatör Tim Scott bu isimlerden bazıları. Bununla birlikte anketlerde Trump’a en fazla yaklaşabilen isim Ron DeSantis görünüyor.