Trump’ın başı fena dertte: Aile şirketinin yöneticisi suçlarını itiraf etti

Trump’ın başı fena dertte: Aile şirketinin yöneticisi suçlarını itiraf etti
Eski Başkan Donald Trump’ın aile şirketindeki üst düzey yönetici, savcılıkla yaptığı anlaşma kapsamında vergi kaçırma suçunu itiraf etti. Şirketin mali işler müdürü Allen Weisselberg’ün sonbaharda şirketin yargılanacağı...

Eski Başkan Donald Trump’ın aile şirketindeki üst düzey yönetici, savcılıkla yaptığı anlaşma kapsamında vergi kaçırma suçunu itiraf etti. Şirketin mali işler müdürü Allen Weisselberg’ün sonbaharda şirketin yargılanacağı davada yıldız tanık olabileceği belirtiliyor.

VOA’nın haberine göre, Trump Organization’ın Mali İşler Müdürü (CFO) Allen Weisselberg davada karşı karşıya olduğu 15 suçlamanın hepsini kabul etti.


Duruşma sırasında alçak ve kısık bir sesle konuşan Weisselberg, torunları için okul ödemesi, Manhattan’da bir daire kira bedeli, lüks bir otomobil için taksit ödeme gibi toplam 1,7 milyon dolar tutarında vergilendirilmemiş ödemeler aldığını ve bu ödemeleri kayıtlara geçirmediğini kabul etti.

Yargıç Juan Manuel Merchan, Weisselberg’ü beş ay hapis cezasına çarptırdı. New York’taki Rikers Island cezaevinde cezasını çekecek olan Allen Weisselberg, iyi hal indirimi alması halinde cezaevinden daha erken serbest bırakılabilir. Weisselberg vergi, cezalar ve faizlerle birlikte yaklaşık 2 milyon dolar ödeyecek.

Weisselberg’ün savcılıkla yaptığı anlaşma, eski mali işler müdürünün, Trump’ın şirketinin ekim ayında ilgili suçlamalarla yargılanması sırasında, savcılığın tanığı olarak doğru ifade vermesini gerektiriyor.

Şirket Weisselberg ve diğer yöneticilere tüm gelir ve ödemelerini hükümete doğru bir şekilde bildirmeyerek vergiden kaçınmalarına yardım etmekle suçlanıyor.
Davada Trump’a yönelik bir suçlama ise yok.