Trump’ın eski avukatına soruşturma

Trump’ın eski avukatına soruşturma
Eski Başkan Donald Trump’ın eski avukatı Rudy Giuliani’nin Georgia eyaletinde 2020 seçimi sonuçlarına müdahaleye yönelik yasa dışı girişimlere ilişkin cezai soruşturmanın hedefinde olduğu belirtildi.Rudy Giuliani’nin avukatlarından...

Eski Başkan Donald Trump’ın eski avukatı Rudy Giuliani’nin Georgia eyaletinde 2020 seçimi sonuçlarına müdahaleye yönelik yasa dışı girişimlere ilişkin cezai soruşturmanın hedefinde olduğu belirtildi.

Rudy Giuliani’nin avukatlarından birinin dün yaptığı açıklamaya göre, özel savcı Nathan Wade, Giuliani’nin Atlanta’daki avukatını eski New York Belediye Başkanı olan Giuliani hakkında suçlama getirilebileceği konusunda bilgilendirdi.

VOA’nın haberine göre, Georgia eyaletinin Fulton İlçesi Bölge Savcılığı Fani Willis geçtiğimiz yıl soruşturma başlatmış ve mayıs ayında da büyük jüri oluşturulmuştu.
Soruşturmayı tetikleyen eski ABD Başkanı Trump ve Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger arasındaki bir telefon görüşmesi olmuştu. 2021 yılı Ocak ayında yapılan telefon görüşmesinde Trump Raffensperger’e eyalette kılpayı aldığı “yenilgiyi tersine çevirmek için gereken oyları bulabileceği” imasında bulunmuştu.

YARGIÇ: “SENATÖR GRAHAM JÜRİYE İFADE VERMELİ”
Federal yargıç ABD’li senatör Lindsey Graham’in de özel büyük jüri önünde ifade vermesi gerektiğini belirtti. Atlanta’daki dava kapsamında eski Başkan Donald Trump ve Trump’a yakın isimlerin 2020 seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışırken yasayı çiğneyip çiğnemediği soruşturuluyor. Cumhuriyetçi Senatör Graham’ın avukatlarıysa senatör olduğu için dokunulmazlığı olduğunu savunarak yargıçtan Graham’in ifade vermesine yönelik celbi geçersiz kılmasını talep etmişti.

Ancak ABD Bölge Yargıcı Leigh Martin May, dün yayınladığı emirde, senatör olarak rolüyle bağlantılı dokunulmazlığın Lindsey Graham’i soruşturma kapsamında ifade vermekten korumadığını kaydetti.

Graham için yayınlanan celbe göre Cumhuriyetçi senatörün 23 Ağustos’ta özel büyük jüriye ifade vermesi gerekiyor ancak ofisinden yapılan açıklamada Graham’in temyiz mahkemesine başvuracağı belirtildi.

Eyaletlerdeki Cumhuriyetçi ve Demokrat seçim yetkilileri, mahkemeler ve Trump’ın kendisinin göreve getirmiş olduğu dönemin Adalet Bakanı William Barr 2020 seçimi sonuçlarını değiştirebilecek boyutta bir usulsüzlük olduğuna ilişkin delil bulunmadığını vurgulamıştı.

Trump ise iddiaları reddederek Georgia Eyalet Sekreteri Raffensperger ile yaptığı telefon görüşmesini “mükemmel” sözleriyle nitelemişti.