TTB’den Aysel Tuğluk raporu: Tedavisi cezaevinde yapılamaz

TTB’den Aysel Tuğluk raporu: Tedavisi cezaevinde yapılamaz
Türk Tabipleri Birliği (TTB), demans tanısı konulan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un durumuna ilişkin rapor hazırladı.Tuğluk’un avukatları Reyhan Yalçındağ Baydemir ve Serdar Çelebi’nin 13 Eylül’de...

Türk Tabipleri Birliği (TTB), demans tanısı konulan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un durumuna ilişkin rapor hazırladı.

Tuğluk’un avukatları Reyhan Yalçındağ Baydemir ve Serdar Çelebi’nin 13 Eylül’de yaptığı başvuru üzerine TTB; nöroloji, adli tıp ve psikiyatri uzmanlarının içinde yer aldığı bir bilirkişi heyeti oluşturdu.

Bianet’ten Ruken Tuncer’in haberine göre, bilirkişi heyeti, Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Üniversitesi Adli Tıp Kurumu, İstanbul Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun hazırladıkları raporları ve Tuğluk’la aynı koğuşta kalan Gültan Kışanak ile avukatların gözlemlerini içeren yazıları inceledi.

Uzmanlar, incelemelerinin sonucunda, Tuğluk’un tedavisinin “cezaevi koşullarında sağlanamayacağını, kişinin muhakkak üçüncü basamak bir sağlık kuruluşunda takibinin yapılması gerektiğini ve ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceğini” belirtti.