TTB’den çocuklar için aşı çağrısı

TTB’den çocuklar için aşı çağrısı
TTB ve beş uzmanlık derneği, çocukların bugüne kadar çeşitli hastalıklardan aşı ile korunduğunu hatırlatarak, “Şimdi de Covid-19’dan korumak için ‘Hadi çocuklar bu kez Covid-19 için aşıya’ diyoruz” diyerek çocuklara...

TTB ve beş uzmanlık derneği, çocukların bugüne kadar çeşitli hastalıklardan aşı ile korunduğunu hatırlatarak, “Şimdi de Covid-19’dan korumak için ‘Hadi çocuklar bu kez Covid-19 için aşıya’ diyoruz” diyerek çocuklara yönelik aşı kampanyası önerdi. Aşılamanın yeterince yapılmadığı ülkelerde ağır hasta ve ölümlerin arttığı sağlık sistemlerinde sıkıntılar yaşandığı belirtilerek, pandeminin çocuklar üzerindeki pek çok olumsuz etkisine dikkat çekildi. Çocukların okulların kapatılması, bazılarının ebeveynlerini kaybetmesi, çocuk ölümleri gibi pek çok olumsuzluktan etkilendiği hatırlatılarak, “Büyükleri koruma gerekçesiyle çocuklar fedakârlık yapmak zorunda bırakıldı. Buna bir son vermek, pandemi yönetiminde çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal sağlığını öncelik haline getirmek, çocukların ve velilerin endişelerini gidermek zorundayız. Bunun en iyi yolu çocukları aşılamak olacaktır” denildi.

“ÇOCUKLAR İÇİN AŞILAR VAR”
Covid-19 için çocuk yaş grubunda klinik çalışmaları tamamlanmış, güvenli, etkin, uluslararası kuruluşların onayladığı aşıların mevcut olduğu belirtilen TTB ve uzmanlık dernekleri açıklamasında, “Biz çocuk sağlığı için emek veren hekimler olarak, aşı ile koruyabileceğimiz bir hastalıktan, bir çocuğun bile zarar görmesini istemiyoruz. Çocukların kendi yaş grupları için etkisi klinik çalışmalarla kanıtlanmış, uluslararası kuruluşlardan onay almış, dünyada milyonlarca çocuk ve gençte güvenli ve etkili olduğu gösterilmiş Covid-19 aşılarıyla bir an önce yaygın bir şekilde aşılanmasını istiyoruz” denildi.