TTB’den, “Eylem Planı hazırlansın” çağrısı

TTB’den, “Eylem Planı hazırlansın” çağrısı
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu üyesi Doktor Nasır Nesanır, maymun çiçeği hastalığının şu an için bir pandemiye yol açmayacağını ancak Sağlık Bakanlığı'nın olası bir salgına karşı eylem planı...

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu üyesi Doktor Nasır Nesanır, maymun çiçeği hastalığının şu an için bir pandemiye yol açmayacağını ancak Sağlık Bakanlığı'nın olası bir salgına karşı eylem planı hazırlaması gerektiğini vurguladı.


Nesanır, “Bu konuyla ilgili laboratuvarınızı hazırlamanız, aşıyı bulundurmanız gerekiyor, tam tedavi etmese de tedavide kullanılan ilaçlar var. Paniğe neden olmadan halkı ve sağlık çalışanlarını hastalıkla ilgili bilgilendirmeniz gerekiyor” dedi. Nesanır, Afrika dışında 4 kıtada birden artış gösteren maymun çiçeği hastalığıyla ilgili ANKA Haber Ajansı'na özetle şunları söyledi:

“İnsandan insana bulaş çok yaygın değil, var ama çok yakın temas gerektiriyor ama şu an bir pandemi yaratacak koşullarda değil. Paniğe neden olmadan halkı ve sağlık çalışanlarını hastalıkla ilgili bilgilendirmeniz gerekiyor. Bunları yaptığınız zaman ülkenizde vakaların görülmesini neredeyse engellersiniz. 40 yıldan fazladır çiçek aşısı yapılmadığı için vakaların büyük çoğunluğu 40-50 yaş aralığında, yani çiçek aşısı ile aşılanmamış kişiler olarak karşımıza çıkıyor.”