TTB’den maden faciası için ön rapor: Ölümler göz göre göre gelmiştir

TTB’den maden faciası için ön rapor: Ölümler göz göre göre gelmiştir
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Amasra’da meydana gelen maden faciasına ilişkin ön değerlendirme raporunu açıkladı.TTB’nin raporunda, “Sayıştay raporlarıyla gördüğüne paralele olarak izlenimlerimiz de göstermiştir ki önlenebilir...

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Amasra’da meydana gelen maden faciasına ilişkin ön değerlendirme raporunu açıkladı.

TTB’nin raporunda, “Sayıştay raporlarıyla gördüğüne paralele olarak izlenimlerimiz de göstermiştir ki önlenebilir ölümler göz göre göre gelmiştir” denildi.

Patlama sonrası açığa çıkan karbonmonoksit zehirlenmesi ile hayatını kaybeden işçilerin madenden en erken çıkarılanlar olduğunu, ardından yanık sonucu hayatını kaybedenler ve travma sonucu hayatını kaybeden işçilere ulaşıldığını belirten TTB, “Yanık üniteleri ve hiperbarik oksijen tedavisine patlama sonrası önemli ölçüde ihtiyaç duyulduğu anlaşılmıştır. Bu üniteler önemli ölçüde teknik donanım ve deneyimli personel ve oturmuş kurumsal disiplin gerektirmektedir. Dolayısıyla her sağlık biriminde bulunmaları doğru değildir. Bununla beraber transport zincirlerinin güçlendirilmiş ve inisiyatif sahibi yerel sağlık birimleri ile güçlü bir bağlantı halinde organize edilmesi gerekmektedir” ifadelerini raporunda kaydetti.