TTB’den “Ne haliniz varsa görün” kararına tepki

TTB’den “Ne haliniz varsa görün” kararına tepki
Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı’nın deprem bölgesine doktor atamalarını kura ile yapma kararına tepki gösterdi. Açıklamada, “Yıllardır gördüğümüz, pandemi döneminde zirve yapan ve deprem günlerinde hepimiz...

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı’nın deprem bölgesine doktor atamalarını kura ile yapma kararına tepki gösterdi. Açıklamada, “Yıllardır gördüğümüz, pandemi döneminde zirve yapan ve deprem günlerinde hepimiz için daha da acı hale gelen plansızlık ve öngörüsüzlük sürmekte, gerekli koşullar hazırlanmadan meslektaşlarımız sahaya sürülmektedir» denildi.

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut imzasıyla Sağlık Bakanlığı’na gönderilen yazıda özetle şunlar vurgulandı:

HASARLI HASTANELERE ATADILAR
“Hasarlı olmasından kaynaklı hizmet sunamayan hastanelere atamalar yapılmıştır. Hala temiz su, ısınma ve barınma koşullarının sağlanamadığı bölgelere münhal kadrolar açılmıştır. İhtiyaç olan branşlarla ilgili bir düzenleme yapılmamış, meslektaşlarımızı sağlık hizmeti sunmaya gittikleri bölgelerde yük haline getirebilecek bir sonuca sebep olunmuştur.



GÖNÜLLÜLERİN MOTİVASYONU KIRILIYOR
Bakanlığımız meslektaşlarımız için sahadan kopuk görevlendirmeler yapmakta ve tam anlamıyla ‘Ne halleri varsa görsünler’ demektedir. Bu yaklaşım, deprem bölgesinde gönüllü olarak sağlık hizmeti sunmak isteyen meslektaşlarımızın da motivasyonunu kırmaktadır. Propaganda aracına dönüştürülmeden insani, sahayı ve ihtiyaçları gören, meslektaşlarımızın özverisine yakışan bir işgücü planlaması mümkündür.”