TTB’den özel hastane tepkisi

TTB’den özel hastane tepkisi
TTB Merkez Konseyi yaptığı açıklamada, salgında tanı yöntemleri ve tedavilerin piyasanın insafına terk edilemeyeceği belirtilerek “Sağlık Uygulama Tebliği hükümlerine göre Covid-19 öntanı/tanılı hastalardan hiçbir suretle...

TTB Merkez Konseyi yaptığı açıklamada, salgında tanı yöntemleri ve tedavilerin piyasanın insafına terk edilemeyeceği belirtilerek “Sağlık Uygulama Tebliği hükümlerine göre Covid-19 öntanı/tanılı hastalardan hiçbir suretle yapılacak herhangi bir işlem/girişim/tetkik/tahlil için yasal olarak ilave ücret alamaz. Bu kararların derhal uygulanması için gerekli adımlar atılmalı ve denetlenmelidir” denildi.
Virüs tespitinde en önemli yöntemin PCR testi olduğu vurgulanan TTB açıklamasında, “Kamu sağlık kurumlarında test yaptıramayan vatandaşlar zorunlu olarak özel sağlık kuruluşlarına yönel(til)miştir. Tüm hastanelerde ücretsiz olması gereken testlere özel hastaneler için fiyat belirlenmiş ama uygulamada belirlenen fiyatın üzerinde bir fiyat alınarak vatandaş daha da mağdur edilmiştir” denildi.