‘TTB’ye kayyım söz konusu değil’

‘TTB’ye kayyım söz konusu değil’
Türk Tabipleri Birliği Başkanı (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, TTB yönetiminin görevine son verilmesi için hazırladığı davanameye...

Türk Tabipleri Birliği Başkanı (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, TTB yönetiminin görevine son verilmesi için hazırladığı davanameye ilişkin süreci değerlendirdi.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'a konuşan Vedat Bulut Fincancı'nın tutukluluğuna ilişkin şunları söyledi, “Şebnem hocanın yaşı ve kullandığı ilaçlar itibariyle baktığınızda onun sağlığına da yapılmış bir saldırıydı. Ancak hocamızın şimdilik ihtiyaçları giderildi. Avukatlarımız sabah yine görüşme gerçekleştirdiler. Bizler de yakından süreci takip ediyoruz. Hocamızın morali iyi. Tüm topluma sevgi ve saygılarını iletti. Ve toplum sağlığını yeniden inşa edeceğimiz bir günün özlemini duyduğunu da ifade etti.”

"TTB'YE KAYYIM ATANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Anayasa'nın 135’nci maddesinin değişmediği takdirde meslek örgütlerinin bağımsızlığına dokunmalarının iç hukuktan döneceğini söyleyen Bulut, bunun aksini yapanların ise kim olursa olsun yargılanacağını söyledi. Bulut 6023 sayılı yasaya göre TTB’ye kayyım atanmasının söz konusu olmadığını söyledi.