TTK BAŞKANI DAYANAMADI

TTK BAŞKANI DAYANAMADI
15 Temmuz darbesine karışanlara af tavsiye eden sözleri büyük tepki çeken Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Ahmet Yaramış istifa etti.Prof. Yaramış’ın istifası Tarih Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu....

15 Temmuz darbesine karışanlara af tavsiye eden sözleri büyük tepki çeken Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Ahmet Yaramış istifa etti.

Prof. Yaramış’ın istifası Tarih Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Açıklamada ‘14 Temmuz 2020 tarihinde, ‘15 Temmuz’u Anlamak’ konulu toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle kamuoyundan özür dileyen Prof. Ahmet Yaramış Türk Tarih Kurumu Başkanlığından istifa etmiştir” denildi.
Tepki çeken sözlerinin ardından “Çok pişmanım, tepki gösteren herkes haklı, herkesten özür dilerim. Şu an görevimin başındayım ama Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim” açıklaması yapan Prof. Yaramış’a aynı gün yanıt veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun “Şu an böyle bir talep yok ancak başkan beyin bu değerlendirmeyi yapıp kendisinin bir muhasebe yapmasında fayda var” demişti.
24 Nisan’da Tarih Kurumu Başkanlığı’na atanan Ensar Vakfı yöneticisi Prof. Yaramış’ın istifasının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir açıklama yaparak “Süleyman Soylu’ya göre becerikli, en azından bu istifa etmeyi başardı, bir hafta debelendi ama başardı. Soylu istifayı da başaramadı” dedi.