Tuba Torun sessizliğini bozdu: ‘Utanması gerekenler özel hayatı ifşa edenler’

Tuba Torun sessizliğini bozdu: ‘Utanması gerekenler özel hayatı ifşa edenler’
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun bir süre önce ayrıldığı eşi Özge Pomen, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından kendi telefonuna kaydettiği bir konuşma kaydını paylaştı. Ses kaydında...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun bir süre önce ayrıldığı eşi Özge Pomen, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından kendi telefonuna kaydettiği bir konuşma kaydını paylaştı. Ses kaydında Erdoğdu’nun Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi’ne girmesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığını söylediği ortaya çıktı. Milletvekili Erdoğdu, eski eşinin açıkladığı konuşma kaydından sonra hastaneye kaldırılan eşi Tuba Torun’dan özür diledi.

Söz konusu konuşmaların sosyal medyada yayılmasından sonra Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun CHP’den istifa etti. Parti’den istifa eden Tuba Torun, yaşananların ardından TELE 1’e konuştu.

‘SİVİL ÖLÜME TERKEDİLDİK’
Torun şöyle konuştu:
Kayıtların ortaya çıktığı ilk andan itibaren eşimin yanında oldum. Özrünü kabul ettim. Siyasetin bunun üzerinden ilerlememesi gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bir mağduriyet varsa, döktüğü emeğini, bu ülke için vermiş olduğu çabayı suç teşkil eden özel hayata ilişkin kayıtlar üzerinden ortadan kaldırmaya çalışan kişilerin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

Ben burada eşimle birlikte hareket etmek istedim. Ceza hukukunda hapis cezası normalde suç işleyen kişinin toplumdan dışlanması mantığı üzerine kuruludur ama biz hiçbir suç işlemedik. Bir nevi sivil ölüme terk edildik.”