TÜGVA İBB’ye çökmüş

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 14, 2021 / 09:01

İBB Sözcüsü Murat Ongun, TÜGVA ile ilgili tartışmalar hakkında bir açıklama yaparak İBB’deki kadrolaşmaya dikkat çekti. Ongun, TÜGVA’nın neredeyse tüm yöneticilerinin, ortaokul-lise koordinatörlerinin geçmiş dönemde İBB’de işe alındığını duyurdu, Ongun, “Hepsi artık gitti” mesajını paylaştı.
Ongun, TÜGVA Başkanı Enis Eminoğlu’nun da 2015’de İBB’de işe alındığını ardından 31 Mart 2019 seçiminden sonra işten ayrıldığını belirtti, “İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeğiz” dedi. Ongun, “Besleme vakıflar için değil 16 milyon İstanbullu için çalışıyoruz” mesajını paylaştı.

TÜGVA’DAN 24 SAATTE 2 FARKLI AÇIKLAMA

ÜGVA’nın eski yöneticisi,”Gülencilerin devlete adam yerleştirdiğini söylüyorduk şimdi TÜGVA yapıyor” derken, belgelerin devlette bir “yapılanmaya” işaret ettiğini öne süren muhalefet, iddiaların araştırılmasını istiyor.
Büyükada’daki Şehir Hatları Vapur İskelesi’nin üst katından tahliye edilmek istendiğinde arkasına aldığı polis gücü ile dikkati çeken Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) devletteki kadrolaşmada payı olduğunu iddia eden belgelerle gündeme geldi.
Gazeteci Metin Cihan, TÜGVA’nın yargıdan, emniyete, orduya kadar devletin birçok birimindeki kadrolaşmada payı olduğunu iddia eden listeleri Twitter hesabından paylaştı.
TÜGVA ÖNCE YALANLADI, SONRA ‘SIZDIRILMIŞ’ DEDİ
TÜGVA ise bu iddialar karşısında Twitter hesabından önceki gün bir video paylaştı ve iddiaları yalanladı. Videoda, belgelerin kurmaca olduğu iddia edilirken “Belgeler varsa yargıya başvurun” denildi.
TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, dün gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalındaki canlı yayınında ise belgelerin “sızdırıldığını” söyledi. Eminoğlu, gazeteci Cihan’ın ortaya koyduğu belgelerin “manipüle edildiğini” öne sürerken, bu belgelerde doğru bilgilerin de olduğunu belirtti.
Eminoğlu, Metin Cihan’a bunları aktaran kişiyi işaret ederek, “Belgeleri sızdırmış, kendine yedek yapmış ve ifşa ediyor. Yola buradan çıksak bile ne kadar sıkıntılı olduğunu görürüz. Şu anda Metin Bey’in ifşa ettiği çalışmaların bizim çalışmalarımız olduğu iddia ediliyor. Kendisinin evrakta düzenlediği yerler var, doğru bilgiler de var. Sistemimizden alınmış” ifadelerini kullandı.

ESKİ YÖNETİCİ ‘GÜLENCİLER GİBİ’ DEDİ

2018-2019 yılları arasında TÜGVA’nın Van İl Temsilciliği görevini yapmış olan Tamer Özsoy da belgelerle ilgili olarak “Gazeteci Cihan, belgeleri açıkça yayınlamış. Bunların yanlış olduğunu söylemek akılla bağdaşmaz. Nasıl biz bir dönem Gülencilerin devlete adam yerleştirdiğini söylüyorsak, şimdi de TÜGVA’nın yerleştirdiği ortada. Benzer bir durum var. Her şey açık açık ortada” diye konuştu. TÜGVA’da yöneticilik yapan Gelecek Partisi Van/İpekyolu Kurucu İlçe Başkanı Tamer Özsoy, “Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarına sesleniyorum, ilk başta beni sonra tüm sorumluları yargılayın. Bu konunun üzerine gidilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

TÜGVA’YI SAVUNAN KOORDİNATÖR TÜGVA TARAFINDAN FİŞLENMİŞ

TÜGVA’yla ilgili iddiaların gündeme gelmesinin ardından koordinatör Okan Özer TÜGVA’yı hadisli tweet atarak savundu. TÜGVA’nın sızan belgelerinde ismi geçen Okan Özer “Menfaatçi bir kişiliği var. Olumsuz. Saadet Partili.” sözleriye tanımlanıyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top