TÜİK başkanı gitti

TÜİK başkanı gitti
Son dönemde açıkladığı veriler tartışma konusu olan Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK), 22 Mayıs 2020’de başkan olan Muhammed Cahit Şirin’in yerine yardımcısı göreve getirildi. Böylece kurumun başkanı 1 yılda ikinci...

Son dönemde açıkladığı veriler tartışma konusu olan Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK), 22 Mayıs 2020’de başkan olan Muhammed Cahit Şirin’in yerine yardımcısı göreve getirildi. Böylece kurumun başkanı 1 yılda ikinci kez değişmiş oldu. TÜİK başkanlığına, vekaleten kurumun başkan yardımcısı Ahmet Kürşad Dosdoğru atandı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Şirin’in görevi sona erdi. Şirin de kurumun başkanlığına vekaleten atanmıştı.
Ahmed Kürşad Dosdoğru 2004’te ODTÜ İktisat Bölümünden mezun oldu, aynı yıl TÜİK Van Bölge Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak göreve başladı. 2009’da TÜİK merkez teşkilatı bünyesindeki Ulusal Hesaplar Daire Başkanlığında uzmanlığını aldı ve 2012’de Yıllık Hesaplar Grup Sorumluluğu görevine getirildi. Dosdoğru, 2017’de de Başkan Yardımcılığına atandı.
DAHA ÖNCE İDDİA EDİLMİŞTİ
7 Kasım 2020’de Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınıp yerine Naci Ağbal’ın ve 8 Kasım’da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası sonrasında yerine Lütfi Elvan’ın atanması sonrasında TÜİK’te başkan değişimi olabileceği iddia edilmişti.