TÜİK, milyonlarca insanın ekmeğinden çalıyor

TÜİK, milyonlarca insanın ekmeğinden çalıyor
CHP’li Aykut Erdoğdu, gerçek enflasyonun açıklanmamasının, enflasyona göre belirlenen ücretlilerin gelirlerinden çalmak anlamına geldiğini söyledi. Erdoğdu, “Bu en ağır yolsuzluktur” dedi. Nesrin Nas: “TÜİK yine mucize...

CHP’li Aykut Erdoğdu, gerçek enflasyonun açıklanmamasının, enflasyona göre belirlenen ücretlilerin gelirlerinden çalmak anlamına geldiğini söyledi. Erdoğdu, “Bu en ağır yolsuzluktur” dedi.

Nesrin Nas: “TÜİK yine mucize yarattı. Aylık enflasyon yüzde 2.39, yıllık 19.89. Halen 20’nin altında. Çekirdek, 16.82 olmuş. Yavaş yavaş faiz indirimine yol mu yapılıyor diye düşünmeden edemiyor insan. Üretici tarafına bakmaya korkuyorum. Ama ENAG, yıllık yüzde 49.87 diyor. Yaşadığımız bu.”

Mahfi Eğilmez, “Faiz Sebep Enflasyon Sonuçtur Teorisinin Bilmem Kaçıncı Kez Çöküşü…” başlıklı yazısının linkini paylaştı.

Aykut Erdoğdu: “Gerçek enflasyon yerine düşük enflasyon açıklamak maaşla geçinen milyonlarca insanın ekmeğinden çalmaktır… Bu en ağır yolsuzluktur… Hesabı da ağır olur…”

Kerim Rota: “TÜİK’e göre enflasyon %19.89 iken; Tavuk eti %68 Makarna %49 Süt ve yoğurt %37 Yumurta %47 Margarin %50 Patates %70 artmış, Yurt dışı tatil %4, Resmî evrak ücreti %58 düşmüş. Kendi enflasyonunuzu TÜİK’e uydurmak için, hemen pasaport çıkarıp yurt dışı tatile gitmeniz gerekiyor…”

Uğur Gürses: “Benim hesabıma göre, aşırı uçta artan ve düşen değerler budanmış (trimmed) enflasyon yüzde 23.7. Siz çekirdeğe bakmaya ve faiz düşürmeye devam edin; vatandaş döviz-altına koşarak kendini korumaya, ülke de enflasyon-devalüasyon döngüsüne devam etsin…”

M. Akif Hamzaçebi: “TÜİK, talimat doğrultusunda enflasyonu yüzde 20’nin altında göstermek için tüm şartları zorlamış. TÜİK’e göre Ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 19,89 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Enflasyon Araştırma Grubu ENAG tarafından bağımsız ölçülen enflasyon oran ise yüzde 49,87.”

Mustafa Sönmez: “Enflasyon karşısında devlet kendi gelirlerini korumayı biliyor; Yeniden değerleme adı altında ÜFE oranında, %36 artıyor bazı vergiler, harçlar, cezalar. Ya memur, emekli maaşları, asgari ücret? Onlara da %36 zam yapılmalı ve %9 büyüme payı eklenmeli. Artışlar, % 45 olmalı.”