TÜİK’i ihbar etti

TÜİK’i ihbar etti
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Haftalık Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Başörtüsü meselesine değinen Babacan, “Türkiye’de başörtüsü yasayla yasaklanmadı. Olan biten keyfi bir zulüm ve dayatmaydı. Keyfi...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Haftalık Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Başörtüsü meselesine değinen Babacan, “Türkiye’de başörtüsü yasayla yasaklanmadı. Olan biten keyfi bir zulüm ve dayatmaydı. Keyfi bir dayatmayla serbestleşmedi. Başörtüsü üzerindeki baskıyı kaldıran iktidar başka yaşam tarzlarını ötekileştirdi. Aynı gün başörtüsü yasağını biz kaldırdık diyor ama sansür yasasını Meclis’e sunuyor” dedi.

Babacan Kılıçdaroğlu’nun çağrısı için ise, “Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrılarını ve CHP söylemlerindeki değişikliği dikkatle takip ediyoruz. Yarınlara dair verilen sözleri önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:
Dezenformasyon yasası tam bir sansür yasasıdır. Basını ve internet sitelerini susturma yasası. Milletin sesini kesme yasası. Yeni bir suç tipi oluşturuyorlar. Madem suç yeni yasaya gerek yok. Buradan ihbar ediyorum. Adres veriyorum. Necati Bey’de rakamları ayarlama enstitüsü var. Namı diğer TÜİK. Her ay düzenli olarak halkı yanıltıcı bilgiyi paylaşıyor. Gerçek enflasyonun yüzde 200’e dayandığını bu millet bilmiyor mu? Hala yüzde 83 diye açıklıyor” dedi.