"Tunceli modeli burada işlemez, Alevi inancı çok sağlam bir inanç"

"Tunceli modeli burada işlemez, Alevi inancı çok sağlam bir inanç"
21. dönem DYP’den milletvekili seçilen, 2019 ise yüzde 55 oy ile en yakın rakibine 7 bin 319 oy fark atarak Akçakale Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Yalçınkaya, geçtiğimiz günlerde Urfa’da yayın yapan Edessa kanalının...

21. dönem DYP’den milletvekili seçilen, 2019 ise yüzde 55 oy ile en yakın rakibine 7 bin 319 oy fark atarak Akçakale Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Yalçınkaya, geçtiğimiz günlerde Urfa’da yayın yapan Edessa kanalının Gündem Özel Programı’na konuk oldu.

Urfa’nın Akçakale ilçesinin AK Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Tunceli’nin TKP’li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan uyguladığı projeleri kendi ilçesinde de uygulamak için görüş aldığını açıklarken çarpıcı ifadeler kullandı. Yalçınkaya, “Şimdi bu model burada işlemez kardeşim. Alevi inancı çok sağlam bir inanç. Yani, hakkı, hukuku bilen adamlar. Adam biliyor. 5 dönüm nohut ekecek. Gitti, beş dönümün nohutunu aldı, mazotunu aldı. Getirip veriyor, başkan da pazarlıyor. Parasını veriyor, karını veriyor. Şimdi ben versem ne mazotu alabilirim, ne nohutu alabilirim. ‘Ne olmuş baba yani bize 5 kilo nohut verdin diye (Alaylı bir ifadeyle) başımıza her gün kakirsin’ derler. Bu Tunceli modeli burada olmaz. Biz kendimize göre model bulmalıyız. Gittim, inceledim yani her şeyi” dedi.