Tunceli’ye 12 gün sonra havadan müdahale

Tunceli’ye 12 gün sonra havadan müdahale
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ile Tunceli’de günlerdir süren orman yangını için oluşturulan heyet, yangın bölgesinde inlemelerde bulundu. CHP heyetinin geldiği gün, 12 gündür...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ile Tunceli’de günlerdir süren orman yangını için oluşturulan heyet, yangın bölgesinde inlemelerde bulundu. CHP heyetinin geldiği gün, 12 gündür gelmen yangın söndürme helikopterinin gelmesi de dikkat çekti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Tunceli’de yangın bölgesinde, “Bölgede yangına yeterince ve zamanında müdahale edilmediği yönünde bir kanaat hakim. Yangının bir operasyon ile başladığı iddia ediliyor. İlk yangın kontrol altına alındıktan sonra ikinci yangın 18 Ağustos’ta başlamış ve maalesef günlerce müdahale edilmiyor. Araçlarla ilk müdahale geçtiğimiz perşembe günü başlıyor. Ancak yukarıdan müdahale edilmeyince itfaiye araçlarının yangın bölgesine girmesi de pek mümkün değil” dedi.
Yangına müdahale için sivil halka izin verilmediğini kaydeden Ağbaba, “Yangın ilk başladığı zaman başta belediye başkanlarımız olmak üzere sivil halk müdahale etmek istemiş, ancak buna da izin verilmemiş. Belki o zaman sivil vatandaşlarımıza izin verilmiş olsaydı ilk anda müdahale edilebilseydi yangın bu kadar büyümezdi” dedi.

KONTROL ALTINDA

OGM’nin Twitter hesabından, Tunceli’de gerçekleşen orman yangınları hakkında açıklamada bulundu. OGM, açıklamasında Tunceli’nin Hozat ilçesi Tanzi Deresi bölgesindeki yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

KALBİM DERSİM’LE

Ünlü sanatçı Tarkan Tunceli’de süren yangınlar için bir paylaşımda bulundu:
“Dersim’deki yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını diliyorum. Kalbim ve dualarım Dersim’le. Geçmiş olsun.”