Tunus’ta sağlık sistemi çöktü

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 10, 2021 / 11:12

Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren Tunus’ta, Sağlık Bakanlığı sözcüsü Nisaf Ben Alaya, sağlık sisteminin çöktüğünü duyurdu. Alaya, yoğun bakım ünitelerinin Covid-19 hastaları ile dolduğunu, artan vaka ve can kayıpları nedeniyle sağlık çalışanlarının üzerinde aşırı bir yük olduğunu aktardı.

Alaya, “Felaket bir durumdayız. Sağlık sistemi çöktü, hastanelerde çok zor yatak bulabiliyoruz. Oksijen sağlamak için mücadele ediyoruz. Doktorlar eşi görülmemiş bir yorgunluktan muzdarip” ifadelerini kullanarak, tüm Tunusluları salgınla mücadele çalışmalarına destek olmaya çağırdı.

Tunus’ta önceki gün tespit edilen 9 bin 823 yeni vaka ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçmişti. Tunus’ta toplam vaka sayısı 464 bin 914’e, toplam can kaybı ise 15 bin 735’e ulaştı.

LİBYA, TUNUS SINIRINI KAPATTI

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Mohamed Hammouda yaptığı açıklamada, Ulusal Birlik Hükümeti Bakanlar Kurulu’nun yaptığı toplantıda, Covid-19 salgını ve sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle Tunus ile olan sınırların 1 hafta süreyle kapatma kararı alındığını aktardı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top