Tur teknelerine 1 Haziran müjdesi

Tur teknelerine 1 Haziran müjdesi
Ticari yatların, 1 Haziran’dan itibaren faaliyetlerine yeniden başlamalarına izin verildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası açıklamasına göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle çalışmaları durdurulan...

Ticari yatların, 1 Haziran’dan itibaren faaliyetlerine yeniden başlamalarına izin verildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası açıklamasına göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle çalışmaları durdurulan ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemilerin, İçişleri Bakanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirlere uyma koşuluyla 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren faaliyetlerine yeniden başlamalarına karar verdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden, İMEAK Deniz Ticaret Odası’na gönderilen resmi yazıda, ticari yatların faaliyetlerinin, turun kapalı grupla (aile, yakın akraba ve arkadaşlar) yapılması durumunda mevcut kapasiteleriyle, farklı kişilerden oluşan grupla yapılması durumunda ise sosyal mesafe planına uygun olarak yürütüleceği kaydedildi. Yazıda, yeme ve içme hizmetlerinin mümkünse kapalı paketli olarak hijyen koşulları çerçevesinde servis edileceği belirtildi.