Tur umudunu zora soktuk

Tur umudunu zora soktuk
“Bizim çocuklar" Bakü'de Galler'e 2-0 mağlup oldu. A Milli Takımımız, Galler karşısında taraftar desteği bulunmasına rağmen etkili olamadı ve üst tur şansını mucizelere bıraktı.dakikada savunmanın arkasına sarkan Ramsey,...

“Bizim çocuklar" Bakü'de Galler'e 2-0 mağlup oldu. A Milli Takımımız, Galler karşısında taraftar desteği bulunmasına rağmen etkili olamadı ve üst tur şansını mucizelere bıraktı.

  1. dakikada savunmanın arkasına sarkan Ramsey, rakibimizi öne geçirdi:0-1…
  2. dakikada Galler penaltı kazandı, Gareth Bale topu auta gönderdi.
    90+5''te sahneye çıkan Roberts skoru belirledi: 0-2.
    A Milli Takımımız, A Grubu'ndaki son maçını 20 Haziran'da TSİ 19.00'da Bakü Olimpiyat Stadı'nda İsviçre ile yapacak. Millilerimiz bu maçı kazanarak diğer sonuçlara göre en iyi 3. olup, gruptan çıkma şansını sürdürmeye çalışacak.

İŞİMİZ MUCİZEYE KALDI

İtalya’nın, İsviçre ve Galler maçlarında alacağı skorlar kaderimizi belirleyecek. Eksi 5 averaj ise çok büyük bir sorun. Ay-Yıldızlılar'ın averajını düzeltememesi halinde bir üst turu görememe ihtimali bulunuyor. Bu da İtalya-İsviçre ve diğer gruplarda alınacak sonuçlara göre belli olacak.
GÜNEŞ’E BÜYÜK TEPKİ!
Milli Takım'ın Galler maçındaki performansı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Teknik patron Şenol Güneş'e ise tepki yağdı.
Futbolseverler, tecrübeli teknik adamın değişiklikler konusunda geç kaldığını vurguladı.
BURAK ÇILDIRDI
Maçın sonlarında tansiyon yükseldi. Burak Yılmaz ile Ben Davies arasında yaşanan tartışmaya iki takım futbolcuları da dahil olunca bir süre oyun durdu. Portekizli hakem Artur Dias, Burak Yılmaz, Ben Davies ve Chris Mepham'a sarı kart gösterdi.
UMUT ÖZÜR DİLEDİ!
Milli Takım'ın sol beki Umut Meraş, 2-0 mağlup olduğumuz Galler maçının ardından açıklamalarda bulundu. Meraş, mağlubiyet yüzünden Türk halkından özür diledi.
Umut Meraş şunları söyledi:
“Bugün istediğimiz gibi olmadı halkımızdan özür diliyoruz. Çok kazanmak istiyorduk ama maalesef olmadı. her maça kazanmak için çıkıyoruz. Son maça da kazanmak için çıkacağız.”

Stat: Bakü Olimpiyat
Hakemler: Artur Dias, Rul Tavares, Paulo Soares
Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş (Mert Müldür dk. 72), Okay Yokuşlu (Merih Demiral dk. 46), Ozan Tufan (Yusuf Yazıcı dk. 46), Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman (Halil Dervişoğlu dk. 75), Cengiz Ünder (İrfan Can Kahveci dk. 83 ?), Burak Yılmaz
Yedekler: Mert Günok, Altay Bayındır, Dorukhan Toköz, Taylan Antalyalı, Ozan Kabak, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu
Teknik Direktör: Şenol Güneş
Galler: Ward, Connor Roberts, Mepham, Rodon, Ben Davies, Morrell, Allen (Ampadu dk. 73), Bale, James (Neco Williams dk. 90+2 ?), Ramsey (Wilson dk. 85 ?), Moore
Yedekler: Hennessey, Adam Davies, Gunter, Lockyer, Tyler Roberts, Norrington Davies, Jonny Williams, Brooks, Levitt
Teknik Direktör: Rob Page
Goller: Ramsey (dk. 42), Roberts (dk. 90+3) (Galler)
Sarı kartlar: Burak Yılmaz, Hakan Çalhanoğlu (Türkiye), Ben Davies, Chris Mepham (Galler)

EN İYİ ÜÇÜNCÜLER ARASINDA 4 TAKIM DA KATILACAK

24 takımın 4'erli olarak 6 grupta yer aldığı şampiyonada son 16 Turu'na, gruplarını ilk iki sırada bitiren 12 ülkenin yanı sıra en iyi 4 üçüncü de kalacak. Bu yüzden sadece galibiyetler, alacağımız puanlar değil, en iyi üçüncü olma yolunda atacağımız ya da kalemizde göreceğimiz gollerin sayısı da bizim kaderimizi etkileyecek.