TURİZM BAKANI TARİH VERDİ

TURİZM BAKANI TARİH VERDİ
Kültür ve Turizm Bakanı Mayıs ayı sonunda gerekli önlemleri alan turistik tesislerin sertifika alıp faaliyete geçebileceğini açıkladı.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy NTV canlı yayınında konuştu. Turizmde salgın...

Kültür ve Turizm Bakanı Mayıs ayı sonunda gerekli önlemleri alan turistik tesislerin sertifika alıp faaliyete geçebileceğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy NTV canlı yayınında konuştu. Turizmde salgın önlemlerine ilişkin bilgiler veren Bakan Ersoy “Nisan sonu mayıs başında kırılmalar olacağını öngörüyoruz. Mayısın sonuna doğru normalleşmenin mümkün olacağını düşünüyorum. Mayıs sonuna doğru iç turizmde de hareket başlayacak” dedi.
TESİSLER SERTİFİKA ALACAK
Korona olmayan alanlar için uluslararası kabul gören bir sertifikasyon sistemi oluşturduklarını söyleyen Bakan şöyle dedi: “Tesislere önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek. Mayıs sonuna kadar da aşamalı bir şekilde turistik tesislerin bu sertifikayı almasını sağlayacağız. Bu bize yolcu gönderecek ülkelerin de gönül rahatlığı sağlamaları açısından çok önemli. Zaten Türkiye’nin sağlık altyapısı algısı çok iyi. Böyle bir sertifikasyon sistemi koyduğunuz zaman onlar da gönül rahatlığıyla vatandaşlarını Türkiye’ye gönderebilecekler.”
İLK ETAPTA ASYALILAR GELİR
“İlk olarak hangi ülkelerden turist gelmesini bekliyoruz?” sorusuna Ersoy, “Muhtemelen, ilk etapta Asya ülkeleri açılır diye düşünüyorum hızlı bir şekilde. Onlarda bir sıkıntı gözükmüyor, toparladılar. Almanya ve Avusturya hızlı toparlıyor. Orta Avrupa ve bazı Kuzey Avrupa ülkeleri hızlı toparlıyor. Onlar haziranın ortasından sonra aşamalı bir şekilde açılır diye düşünüyor. Rusya ve İngiltere’de belirsizlik devam ediyor. Onlar, temmuz sonunu bulabilir açılış olarak. Bazı Afrika ülkeleri ve Orta Doğu ülkeleri açılabilir, aşamalı ve planlı bir şekilde” yanıtını verdi.

GALATA KULESİNİ BOŞALTACAĞIZ

“Galataport projesinde virüs nedeniyle gemilerin yanaşması gecikmiş olabilir ama Galataport bu yıl içinde hizmete girmiş olacak” diyen Ersoy Galata Kulesi’yle ilgili durdurma kararı olduğunun belirtilmesi üzerine de şöyle konuştu: “Bunların teknik konular. Sadece süreç uzadı. Galata Kulesi’ni müze haline getireceğiz. Tamamen içini boşaltacağız” dedi.