Turizm belgesi alan 65 yaş ve üstü tatile gidebilecek

Turizm belgesi alan 65 yaş ve üstü tatile gidebilecek
Son Kabine Toplantısı sonrası sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılan 65 yaş ve üzeri için İçişleri Bakanlığı tatil seyahatlerini düzenleyen yeni bir genelge yayınladı. Buna göre, otel rezervasyonu veya tatil yapılacak yerle...

Son Kabine Toplantısı sonrası sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılan 65 yaş ve üzeri için İçişleri Bakanlığı tatil seyahatlerini düzenleyen yeni bir genelge yayınladı. Buna göre, otel rezervasyonu veya tatil yapılacak yerle yapılan sözleşmeyi gösterenler 'Turizm amaçlı seyahat belgesi' alarak, seyahat edebilecek.

Şu an haftanın her günü 10.00-20.00 saatlerinde sokağa çıkabilen 65 yaş ve üzeri, seyahat izin belgesi alarak bir ay dönmemek ve sabit bir yerde kalacağını kanıtlamak koşuluyla seyahat edebiliyordu. Turizm amaçlı seyahat içinse yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre kişilerin e-Devlet’ten ‘Turizm amaçlı seyahat izin belgesi’ alması gerektiğine ilişkin genelge yayınlandı. Gengelgedeki bilgiler şöyle:

SÖZLEŞME GÖSTERİLECEK

65 yaş ve üzeri vatandaşlar, Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak üzere, Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden veya elektronik ortamda e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girerek seyahat izin başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvuru formunda otel tatili, yazlık/devremülk, kiralık ev/villa ya da karavan tatili gerekçelerinden biri seçilecek.

Vatandaşlar, otel tatili için rezervasyon belgelerini, yazlık/devremülk için tapu örneklerini, kiralık ev/villa tatili için ise kira sözleşmelerini, karavan tatili için karavan sahiplik belgeleri ya da kira sözleşmelerini zorunlu olarak başvuru sırasında sisteme yükleyecek. Başvurular otomatik alınacak ve sonuçlandırılacak.