Turizmciler depremzedelere otellerini açıyor

Turizmciler depremzedelere otellerini açıyor
Antalya'da depremzedelerin konaklaması için, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, otel yöneticileriyle bir araya gelecek. TÜROFED depremzedelere 9.450 oda ayırdığını, AKTOB ise 15 bin depremzedeye konaklama sağlama kararı aldıklarını...

Antalya'da depremzedelerin konaklaması için, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, otel yöneticileriyle bir araya gelecek. TÜROFED depremzedelere 9.450 oda ayırdığını, AKTOB ise 15 bin depremzedeye konaklama sağlama kararı aldıklarını duyurdu.

AKTOB BAŞKANI KAVALOĞLU: OTEL YÖNETİMLERİNE MÜTEŞEKKİRİZ
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Valiliği ile yapılan ‘deprem kriz’ toplantısında afetten etkilenen yaklaşık 15 bin vatandaşa konaklama sağlama kararı aldıklarını açıkladı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) da 9 bin 450 odayı deprem bölgelerindeki koordinasyon merkezlerinden gelen talepler doğrultusunda hazır tutacaklarını duyurdu.

AKTOB yönetim kurulu üyeleri ve birlik üyeleriyle yoğun bir çalışma ve iş birliği içerisinde olduklarını duyuran AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Yüzyılın afeti olarak nitelendirilen ve kısa zaman diliminde 2 büyük depremin gerçekleştiği bölgelerdeki ağır iklim ve coğrafi koşullar, bölgedeki depremzedelerin acil olarak güvenli alanlarda barındırılmasını gerekli kılıyor. Depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının kısmen de olsa karşılanması konusunda iletişimimizi sürdürmekteyiz. Ülkemizin yaşadığı bu ağır tabloda, zarar gören vatandaşlarımızın bölgemizde konaklamalarına yönelik olarak oda tahsisinde bulunan ve bulunacak konaklama tesislerimizin yönetimlerine müteşekkiriz. Kriz merkezi ile iletişimimiz 7/24 devam ediyor. Gelişmelerle ilgili iletişim kanallarımızdan sizleri bilgilendiriyor olacağız” diye konuştu.