Türk akademisyene Arabistan’da hapis cezası: Bakanlık avukat göndermedi

Türk akademisyene Arabistan’da hapis cezası: Bakanlık avukat göndermedi
Kabe’de Hacerül Esved taşına dokunmak için çıkan kargaşa sonrası gözaltına alınan Türk akademisyen Muhammed Ali Çağlar’a iki yıl hapis cezası verildi. Çağlar’ın ailesini arayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dava...

Kabe’de Hacerül Esved taşına dokunmak için çıkan kargaşa sonrası gözaltına alınan Türk akademisyen Muhammed Ali Çağlar’a iki yıl hapis cezası verildi. Çağlar’ın ailesini arayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dava için iki avukat görevlendirme sözü verdi fakat avukatlar dünkü davaya gelmedi.

Karar’ın haberine göre Çağlar, Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde Kabe’yi tavaf ettiği sırada gözaltına alınarak tutuklandı. Çağlar hakkında görülen mahkeme dün 2 yıl hapis cezası verdi ve bu cezayı onadı fakat temyiz yolu açık.

Çağlar’ın ailesiyle irtibatta olan ve süreci takip eden siyasetçi Erdal Elibüyük, bakan Çavuşoğlu’nun Çağlar’ın ailesini arayarak Çağlar için iki avukat görevlendireceklerini söylediklerini belirtti. Çavuşoğlu’nun bu sözlerine rağmen Çağlar’ın önceki gün yapılan duruşmasına avukatların gelmediğini dile getiren Elibüyük, “Avukatın davanın olduğundan dahi haberi yokmuş. Aile arayıp haber vermiş,” dedi.