Türk bayraklı isyan

Türk bayraklı isyan
İstiklal Caddesi, yaşanan terör saldırısının ardından dün Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Taksim Meydan’dan tünele kadar cadde üzerine toplam 1200 bayrak asıldı.Karanfiller bırakıldıİstiklal...

İstiklal Caddesi, yaşanan terör saldırısının ardından dün Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Taksim Meydan’dan tünele kadar cadde üzerine toplam 1200 bayrak asıldı.

Karanfiller bırakıldı
İstiklal Caddesi’ndeki saldırının ardından, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve vatandaşlar patlamanın gerçekleştiği noktaya karanfil bıraktı.


Mustafa Demirelli, “Bu hain saldırıyı yapmak isteyenler ülkemizin, milletimizin birliğini, bütünlüğünü hedef almak istemektedirler ama şunu ifade etmek istiyorum ki birliğimizi, bütünlüğümüzü bozamayacaklar” dedi.

Haydar Ali Yıldız ise “Kimsenin bizi bu anlarda diz çöktüremeyeceğini bütün dünyaya buradan bir kez daha haykıracağız” ifadelerini kullandı.


Beton saksılar kaldırıldı
İstiklal Caddesi’nde önceki gün gerçekleşen patlama sonrası banklar ve beton saksılar kaldırıldı.

İstanbul Valiliği’nin aldığı kararı uygulamak için çalışmalara başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri beton saksılar saksılardaki bitkileri tek tek sökerek kamyonlara yükledi.


150 ağacın ekipler tarafından çıkarılmasının ardından 90 beton saksı da vinç yardımıyla kaldırıldı. Ağaçların daha sonra parklara dikileceği öğrenildi.

Beton saksıların kaldırılma çalışmaları sırasında İstiklal Caddesi saat 22.00’den itibaren yaya trafiğine kapatıldı.