Türk Büyükelçiliği yeniden Kiev’de

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 7, 2022 / 12:32

Rusya’nın güçlerini geri çekmesinin ardından Türkiye de büyükelçiliğini yeniden Kiev’e taşıdı.

Kiev Büyükelçiliği’nden yapılan paylaşımda, geçici süre ile faaliyetlerini sürdürdükleri Çernivtsi’den, Kiev’e döndüklerini açıkladı. Büyükelçilik güvenlik nedeniyle 11 Mart’ta Romanya sınırındaki Çernivtsi şehrine taşınmıştı. Elçilik personeli de Kiev’den ayrılmıştı.

16 BİN 700 TÜRK TAHLİYE EDİLDİ
Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere, “Tahliye işlemleri farklı yollardan sürecek. Şimdiye kadar 16 bin 700 kişinin tahliyesini sağladık. Ancak, daha fazla tahliye için henüz erken” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin uçaklarının güvende olduğunu açılayan Güldere, “Bizim uçaklarımızın ayrılışı için ilk fırsatta talimat vereceğiz. Genel hava sahasına ilişkin yorum yapmak için biraz erken. Ülkenin büyük bir bölümde ateşkes olmadığı sürece hava sahasının açılmasının mantıklı olmadığını düşünüyorum” dedi.

Güldere, ayrıca Ukrayna’nın başkenti Kiev’in hala güvenli bir şehir olmadığını vurgulayarak, “Kiev’in sokaklarını görüyorsunuz. Şu an normalleşmiş bir şehir olduğunu söyleyemeyiz, şu aşamada çok güvenli değil. Ama özellikle hava sahası açılmadan dönüş konusunda çok acele edilmemesi gerektiğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top