Türk firma jetiyle bavul bavul kokain

Türk firma jetiyle bavul bavul kokain
İstanbul merkezli ACM Holding’in bir İspanyol’a kiraladığı iş jetinde, Brezilya’da yapılan aramada kokain bulundu. Gazeteci Timur Soykan jetin, Başbakanlığa ait eski TC ATA uçağı olduğunu öne sürdü.Duvar’daki habere...

İstanbul merkezli ACM Holding’in bir İspanyol’a kiraladığı iş jetinde, Brezilya’da yapılan aramada kokain bulundu. Gazeteci Timur Soykan jetin, Başbakanlığa ait eski TC ATA uçağı olduğunu öne sürdü.
Duvar’daki habere göre; İş insanı Şehmuz Özkan’a ait ACM Holding’in İspanyol bir kişiye kiraladığı TC-GVA kuyruk tescilli Gulfstream IV tipi uçak önceki gün Riyad’dan 4 Türk mürettebat ile İspanya’nın Malaga şehrine uçtu. Uçak, önceki gün ise Malaga’dan havalanarak Brezilya’ya hareket etti. Brazilya’daki Fortaleza Uluslararası Havaalanı’na dün sabah ulaşan uçağa Gonzalez Valdes adında İspanyol bir yolcu bindi. Uçak tekrar havalandı ve aynı ülkedeki ikinci durağı olan Ribeirao Preto Havalimanı’na indi. Uçakta, bu havalimanında gümrük muhafaza ekipleri tarafından yapılan aramada 24 valiz içinde uyuşturucu bulundu. Brezilya polisi operasyonu kaydetti.
İspanyol yolcu Gonzalez Valdes, uçakta bulunan iki pilot ile kabin görevlisi ve teknik personelin gözaltına alındığı öğrenildi. Uçağın bir sonraki sefer noktasının ise Brüksel olduğu ifade edildi. Yakalanan uyuşturucu miktarının 1.304 kilo olduğu öğrenildi.
İYİ PARTİLİ KIDIK GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI
İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, sosyal medyadan kokainin yakalanma görüntülerini paylaştı. Kıdık, “Türk iş jetinde onlarca valiz dolusu kokain yakalandı. Brezilya Fortaleza Havalimanı’ndan Belçika’ya uçacak olan yolcunun olduğu iddia edilen kokainlere el konuldu. Yolcu ve pilotlar gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.
“JET, BAŞBAKANLIĞA AİT ESKİ TC ATA UÇAĞI”
Gazeteci Timur Soykan da söz konusu jetin Başbakanlığa ait eski TC ATA uçağı olduğunu öne sürdü. Soykan paylaşımında “Brezilya’da içinde valizler dolusu kokain yakalanan Türk jeti, eskiden çok meşhur olan Başbakanlığa ait TC ATA uçağı. Adı daha sonra değiştirilip TC GVA yapılmış ve satılmıştı” ifadelerini kullandı.
ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: SORUMLULUĞU TAMAMEN HAVALİMANI OTORİTESİNDE
ACM Havacılık’tan yazılı açıklama yapıldı: “Söz konusu müşteri ve şahsi eşyalarının şirketimiz ve uçuş ekibimiz ile hiçbir ilgisi olmadığı ve yolcu eşyalarının kontrol sorumluluğunun tamamen havalimanı otoritesinde olduğu ve hukuki sürecin tamamlanmasına müteakip uçuş ekibimiz ve uçağımızın en kısa sürede Türkiye’ye geleceği tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur.”