Türk gençleri 3 Avrupa birinciliği kazandı

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 24, 2020 / 13:18

DÜNYANIN en uzun soluklu öğrenci inovasyon yarışmalarından biri olan Shell Eco-Marathon’un Avrupa ayağına bu yıl Türk gençleri aldıkları 3 birincilik ile damga vurdu. Shell Eco-marathon Avrupa 2020 kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi’nin takımı olan UMAKIT hem “Döngüsel Ekonomi” hem de “Teknik İnovasyon” kategorilerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin takımı olan AE2 Takımı ise “Emniyet Ödülü” kategorisinde rakiplerini geride bırakarak birinci oldular.
BAŞARILARIN HABERCİSİ
Yarışmayla öğrencileri, inovasyon ve teknoloji alanlarında geliştirerek Türkiye’nin enerji geleceğine de katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurgulayan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Son 15 yıldır Türkiye’nin birçok farklı ilinden katılan takımların Shell Eco-Marathon’da giderek artan başarısı, Türkiye’de yeni yetişecek mühendislerin otomotiv teknolojileri ve enerji verimliliği alanında elde edecekleri başarıların habercisidir” dedi.

Özel Ortadoğu Koleji ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü mezunu olan Emre Özpeynirci, Hürriyet gazetesinin otomotiv editörü ve Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin yayın koordinatörü olarak 25 yıl çalıştı. 2001 yılında Reuters tarafından Türkiye’de gelecek vadeden ekonomi gazetecisi olarak seçilen ve İngiltere’de ekonomi gazeteciliği üzerine sertifika alan Özpeynirci, evli ve bir çocuk babasıdır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top