TÜRK-İŞ Başkanı fakirden hallice

TÜRK-İŞ Başkanı fakirden hallice
Asgari ücrete yüzde 42,35 olan son altı aylık enflasyona göre zam gelmesi beklenirken yüzde 29,3 zamma anlaşılması nedeniyle yetkili sendika olan Türk-İş’e ve genel başkanına eleştiriler yöneltilmişti. Türk-İş Genel Başkanı...

Asgari ücrete yüzde 42,35 olan son altı aylık enflasyona göre zam gelmesi beklenirken yüzde 29,3 zamma anlaşılması nedeniyle yetkili sendika olan Türk-İş’e ve genel başkanına eleştiriler yöneltilmişti. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında eleştirilere yanıt verdi. Atalay, programda maaşının 25 bin 750 lira olduğunu belirterek mal varlığını da açıkladı: “Hiç ikramiye almıyorum. 25 bin 750 TL maaşım var. Adapazarı dışında Türkiye’nin hiçbir yerinde evim yok. Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da evim olmadı. 48 yaşında kaloriferli ev gördüm hayatımda. Afyon’da bir dükkan hissesine girdim 2 bin 500 TL kira alıyorum. Ne bankada param ne de arabam var.”

‘YETİMİN MALINA EL KOYUYOR’
TÜİK verilerine güvenmediğini belirten Atalay, Erdoğan’ı da sevdiğini söyledi: “TÜİK’in yaptığı açıklama benim de kafama yatmıyor. İyi yapmıyorsa yetimin, kimsesizin malına el koyuyor demektir, Türkçesi budur. Tayyip Bey’i severim. İyi yaparsa hoşuma gider, kötü yaparsa da konuşurum. Türk-İş olmasaydı şu anda kıdem gitmişti.”
Maaş artışlarında hükümetin verdiği düşük oranlara imza atmak zorunda kalan Ergün Atalay, sözlerinin devamında ‘kayıpları almak’ için bir sonraki görüşmeye işaret etti: “Burada yüzde 30 aldık. Aralık ayı geldiği zaman ne kadar kayıp varsa onları almadan ne masaya oturur, ne de o işe müsaade ederiz. Enflasyonun üstüne çıkarız.”